изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:40 EEST
В тези 10 страни жените са… дефицит!    
Любопитно Ех, тази демография. Знаете ли, че в определени държави жените са много повече от мъжете? В други обаче е тъкмо обратното. Причините за това са най-разнообразни – от проблеми с жилището и мигранти до кариера и манталитет, пишат колегите от BrightSide, които изготвиха списък с 11-те страни, в които жените са дефицит.

Ето кои са те…

В Норвегия мъжете са с 12 000 повече от жените. И все още правителството не може да се справи с тази разлика между половете. 

В Исландия средно има 104 мъже на 100 жени. В това отношение се появяват слухове които гласят, че исландското правителство може да плати на дами от чужди държави за сключване на брак с жители от държавата. Този слух е отхвърлен бързо.

В Канада мъжете са с 250 000 повече от жените. Това е свързано с факта, че дамите често пътуват в други страни и не се завръщат в родината си.

Независимо от постоянните мигранти все още има недостиг на жени в Кипър.

В Китай има 34 милиона повече мъже, отколкото жени.

Във Финландия, според статистиката, 256 000 мъже на възраст от 25 до 54 години нямат приятелка.

Италианките рядко стават домакини. Те се стремят да имат успешна кариера и да се развиват. Младите дами често се местят в други страни, за да работят или учат.

"Излишъкът" от мъже в Швеция е свързан с големия приток на бежанци. В момента в държавата има почти 15 000 по-малко жени.

В Индия под 24-годишна възраст има 110 мъже на 100 жени.

В Англия няма наложени стереотипи, че жената трябва да печели по-малко от мъжа. Поради тази причина младите дами градят успешна кариера, но не в страната си, а в чужбина.

https://www.obekti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди