Домакините бяха без контузения Диего Пероти, а каталунците бяха без бразилеца Филипе Коутиньо, който няма право да играе с екипа на Барса в турнира този сезон. Бившият играч на Рома Люка Дин пък отпадна от състава заради травма.

Един Джеко и Патрик Шик водеха атаката на „вълците”, а гостите разчитаха в предни позиции на звездите си Луис Суарес и Лионел Меси.

Още в 4-ата минута вратарят на Рома Алисон спаси удар на Сержи Роберто, а минута по-късно домакините имаха претенции за дузпа за блъскане на Самюел Юмтити в гръб срещу Александър Коларов. Съдията обаче прецени, че не е нужно да посочва бялата точка. Малко след това Даниеле де Pоси изведе нахлуващия на скорост Един Джеко (6), който преодоля Тер Щеген за 1:0.

В 10-ата минута Лионел Меси шутира от фаул над вратата. Последваха по няколко пропуска на Шик и Джеко и чудесни намеси на Тер Щеген. В 41-ата минута Меси пак получи шанс да обстрелва вратата на Алисон от пряк свободен удар и отново прати топката над вратата.

След почивката Рома продължи да действа агресивно и в 55-ата минута Патрик Шик нахлу в наказателното поле и падна. Съдията Клеман Тюрпен не посочи бялата точка, но минута по-късно го направи, след като Джеко бе задържан от Жерард Пике в наказателното поле. Даниеле де Роси (58-дузпа) бе точен от 11-метровия наказателен удар за 2:0 и „вълците” се доближиха само на гол от това да сторят чудото и да елиминират съперника.

Кевин Строотман и Раджа Наинголан пробваха късмета си с неточни удари, а в 69-ата минута Де Роси отблизо отправи удар с глава и топката тупна на сантиметри от гредата. В 74-ата минута гостите имаха шанс да върнат гол, след като Меси получи пред наказателното поле, освободи си пространство и шутира, но право в ръцете на вратаря. Пет минути след това удар на Стефан Ел Шаарави бе спасен с вещина от Тер Щеген.

Рома стигна до така жадувания трети гол чрез Костас Манолас (82), който бе изпуснат от бранителите на гостите при центриране от корнер и с глава вкара за 3:0, а феновете на „Олимпико” изпаднаха в екстаз.

Барса се хвърли отчаяно в атака и в 90-ата минута можеше да стигне до гол, след като Усман Дембеле прехвърли Алисон, но за негово съжаление и вратата. В крайна сметка Рома удържа натиска на каталунците и се класира за полуфиналите, а испанският гранд отпадна безславно от турнира.


Image resultРОМА – БАРСЕЛОНА 3:0Резултат с изображение
(в първия мач 1:4, общ резултат 4:4 и Рома продължава)
1:0 Един Джеко (6), 2:0 Даниеле Де Роси (58-дузпа), 3:0 Манолас (82)

Рим, „Олимпико“
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

 

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

www.blitz.bg