изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:47 EEST
Алжирски военен самолет се разби, съобщават за над 200 жертви /видео/    
По света Военен самолет се разби в Алжир и загиналите са десетки, съобщават местни медии, цитирани от "Ройтерс" и Би Би Си. Алжирските власти потвърждават инцидента, но не дават информация за брой загинали.

Държавната телевизия на Алжир, цитирана от "РойтерС", говори за най-малко 257 души. Частната телевизия "Еннахар" говори за най-малко 181 души. Представител на управляващата партия в Алжир казва, че на борда на самолета са били и 26 души от движението "Полисарио", което се бори за независимостта на Западна Сахара.



Други местни източници твърдят, че броят на загиналите може да достигне 200 души. Толкова хора може да е имало на борда според саудитската телевизия "Ал Арабия".

Телевизии в страната съобщават, че най-малко 14 линейки са били изпратени на мястото на инцидента, предаде Би Би Си.

Самолетът се е разбил край военното летище "Буфарик", военновъздушна база близо до столицата Алжир. Източник на "Франс прес" в алжирската армия, цитиран от в. "Монд", казва, че става дума за самолет Ил-76, произведен по съветско време и с капацитет около 120 пътници. Според данни на алжирската агенция APS на борда може да е имало стотина души.

Само преди четири години самолет с военнослужещи на борда се разби в Алжир. Седемдесет и седем души загинаха.
https://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди