изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:17 EEST
Горещо! Русия отвърна остро на Тръмп за "умните ракети" - господарят на Белия дом реагира изненадващо!    
Ред и сигурност Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова реагира на публикацията на американския президент Доналд Тръмп в "Туитър", в която той призова Русия да се приготви за "новите, красиви и умни ракети на САЩ", които ще бъдат изстреляни по Сирия. Тя коментира в профила си във "Фейсбук", че умните ракети трябва да летят към терористите, а не към законното правителство, което се бори с международния тероризъм в продължение на няколко години на своя територия.

 "Да, между другото. А инспекторите на ОЗХО бяха предупредени, че сега умните ракети ще унищожат всички доказателства за използването на химически оръжия на земята? Или цялата идея се състои в това бързо да се заличат следите от провокацията с ударите на умните ракети, и международните инспектори да няма какво да търсят като доказателства?", коментира Захарова.
Час след публикацията в Туитър милиардерът поиска да се спре надпреварата във въоръжаването. „Отношенията ни с Русия никога не са били толкова зле. Дори през Студената война”, посочва американският президент в новата си публикация. „Няма причина за това. Русия има нужда да ѝ помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?”, допълва Тръмп. Американският президент не спира до тук – в следващ туит той посочва, че „много от лошите чувства между Русия и нас са причинени от фалшивото и корумпирано” разследване за руската намеса на последните президентски избори. „То се води от демократи или от хора, които са работили за Обама”, допълва още Тръмп. Той отправи ракетните заплахи заради предполагаема химическа атака в предградие на Дамаск. Малко след това от официално изявление на Пентагона стана ясно, че там не се водят разговори за бъдещи военни операции в Сирия.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди