изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:00 EEST
Русия осъди ударите срещу Сирия и свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН    
Новини Русия осъжда нападението срещу Сирия и свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от пресслужбата на Кремъл.


    "Русия категорично осъжда нападението срещу Сирия, където руски военнослужещи помагат на законното правителство в борбата с тероризма", подчерта Путин, цитиран от ТАСС. С действията си САЩ още повече усложняват хуманитарната катастрофа в Сирия, носят отговорност за страданията на мирното население, на практика си затварят очите пред действията на терористите, които седем години измъчват сирийския народ, провокират нова вълна от бежанци от тази страна и региона като цяло", отбеляза руският лидер. 
    Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на "агресивните действия на САЩ и техните съюзници", заяви Путин.
    Той каза, че за атаката в Сирия е била използвана инсценировка на употреба на отровни вещества срещу гражданско население. "Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия базата Шайрат, като предлог бе използвана инсценировка на прилагане на отровни вещества срещу цивилното население - този път в Дума, предградие на Дамаск", каза Путин и добави, че руските военни експерти са посетили мястото на "мнимия инцидент" и не са открили следи от използване на хлор или друго отровно вещество. "Нито един мирен жител не потвърди, че е имало химическа атака", заяви той.
    Ескалацията на напрежението в Сирия оказва разрушително въздействие на цялата система на международните отношения, посочи Путин. Историята ще се произнесе и тя вече възложи на Вашингтон "тежката отговорност за кървавата разправа с Югославия, Ирак и Либия".  http://www.bta.bg
  1. Каракачанов: САЩ и Русия най-вероятно са имали комуникация! Военна заплаха за България няма
  2. Ударените обекти в Сирия са били евакуирани преди няколко дни след предупреждение от Русия
  3. Сирия беше ударена в момент, когато имаше шанс за мирно бъдеще, заяви руското външно министерство
  4. НИЩО НОВО! ВОЙНАТА В СИРИЯ ЗАПОЧНА. ЩЕ СЕ РАЗГОРИ ЛИ СВЕТОВНА?
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди