изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:46 EET
ИГРИ И УРОЦИ В ГОРАТА    
Новини Весел детски празник за малчуганите от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Балчик организираха служителите на ДЛС - Балчик, РДГ - Варна и Природен парк „Златни пясъци“.


С децата от това училище работим от доста време, но тази година решихме да им организираме екскурзия, която да ги накара да се връщат в гората отново и отново - разказва директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. С колегите бяхме единодушни, че ще проведем веселия празник на територията на ПП „Златни пясъци“ и не сбъркахме, защото служителите от парка са добре подготвени и знаят как чрез игри да накарат децата да научат нещо и за гората - категорична е инж. Тодорова.



По традиция празникът започна с песента „Хубава си, моя горо“, след което директорът на РДГ-Варна инж. Тодор Гичев и инж. Радослав Радев от ДЛС-Балчик поздравиха децата.
Бяхме наели дисководещ, за да могат малчуганите да избират любимите си песни и наистина да се повеселят сред природата, като преди да тръгнем на обиколка из парка изиграхме с тях и едно право хоро, защото - освен че искаме да научим младите да обичат и пазят гората, искаме да ги накараме да продължат да следват и българските народни традиции -  каза още Калинка Тодорова.



След откриването на горския празник лесовъдите и децата преминаха по маршрута „Песента на гората“, като извървяха пътя от говорещото дърво, през птичките в парка, до класната стая на открито. Там малчуганите имаха възможност да покажат какво са научили при разходката си и да покажат кои са местата, които обитават различните пернати.
След интерактивните игри и училището на открито решихме, че е време за още забавления. Заедно с двама алпинисти качихме децата на Тролея на Тарзан и Маймунарника и така останалата част от празника мина неусетно в смях и закачки, продължава разказа си инж. Тодорова.



Всички деца участвали в невероятния празник получиха грамота „Млад лесовъд“ и покана за нови игри и уроци в гората. От ръководството на ДЛС-Балчик са решили да поканят малките ученици в ловната база в Батова, където децата - освен че ще получат бележниците си в края на учебната година, ще имат възможност да научат много нови неща за дивите животни, да ловят пъстърва в развъдника на стопанството и накрая  да си я приготвят сами.
Смятам, че това е начинът децата да заобичат гората. С колегите винаги сме влагали цялото си сърце в работата с най-малките и ще продължим да го правим, категорична е инж. Тодорова.
Татяна ДИМИТРОВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди