изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-12-06 @ 09:51 EET
СПАСИТЕЛИ НА ПЕТ НЕОХРАНЯЕМИ ПЛАЖОВЕ В ОБЛАСТТА    
Туризъм    Във връзка с изпълнение на чл.22а, ал.4 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), областният управител Красимир Кирилов изпрати актуализирани схеми за разполагане на водно-спасителни постове на пет от неохраняемите плажове на територията на област Добрич за одобрение от министъра на туризма.


    В изпълнение изискванията на ЗУЧК, комисия, сформирана със заповед на Областния управител извърши обход на всички 13 неохраяеми плажове на територията на трите морски общини. След направените огледи на място и вземайки се предвид посещаемостта на всяка една от плажните ивици без стопани през активните летни месеци, в Министерството на туризма е изпратено предложение с пет схеми за разполагане на водно-спасителни постове. И това лято областният управител предлага да има един пост на плажа „Дуранкулак“, в т.ч. къмпинг „Космос“, два поста на плаж „Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа“, един пост да бъде разположен на „Русалка – голям плаж“ на територията на община Каварна и два поста да има през летните месеци на плаж „Фиш-фиш – нов“ в община Балчик.
    Областният управител прадлага един пост да бъде разположен и на плаж „Болата“, община Каварна. Както е известно, в момента тече обществено обсъждане за изваждане на плажа от резерват „Калиакра“. С предложението се цели да има готовност за летните месеци, тъй като плажната ивица е с висока посещаемост и ако не бъде отдадена под наем или на концесия от министъра на туризма, да се гарантира безопасността на туристите, които посещават плажа.
    Очаква се одобрение на изпратените пет схеми, след което ще бъде стартирана процедура по избор на изпълнител за осигуряване на водно-спасителна дейност на посочените плажове.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди