изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:43 EET
The Jerusalem Post: Датата на унищожаването на Израел вече е определена!    
По света Докато напрежението покрай северната граница на Израел продължава да расте, командващият сухопътните войски на иранската армия предупреди еврейската държава, че тя повече не може да заплаши Ислямската република, пише израелското електронно издание The Jerusalem Post, цитирано от "Фокус".

В изказване в Техеран преди Денят на иранската армия, бригаден генерал Кюмарс Хейдари е заявил, че Въоръжените сили на Ислямската република „са много по мощни от преди“ и „датата на унищожението на Израел вече е уточнена“. The Jerusalem Post припомня, че израелски официални лица многократно са изразявали тревогите си от увеличаващото се присъствие на иранската армия и нейните милиции на северните граници на Израел, както и от доставките на съвременно оръжие за ливанското шиитско движение „Хизбулла“ и неговото военно крило от Техеран в Ливан през Сирия, подчертавайки, че и двете неща са червени линии за еврейската държава. JPost уточнява, че Денят на иранската армия и денят, в който Израел отбелязва 70-ата годишнина от своята независимост съвпадат – 18 април. Хейдари е добавил, че в сравнение с други страни в региона, като например Саудитска Арабия, която внася оръжия от Запада, армията на Иран се снабдява с такива, произведени у дома. Израелското издание пише, че военният бюджет на Техеран за 2017-а година е бил рекорден – $15,9 млрд., с 65% повече от 2014-а година. Коментарите на Хейдари са били потвърдени и от министъра на отбраната на Иран бригаден генерал Амир Хатами, който е отбелязал в неделя, че страната е „постигнала самодостатъчност“ в производството, снабдяването и износа на оръжия, произведени в Иран.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди