изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:24 EEST
ЗАСАЖДАТ 1 200 ДРЪВЧЕТА В РАЙОНА НА ШАБЛЕНСКИЯ ФАР    
Коментари 1200 дръвчета от видовете явор, ясен, цер, копривка и акация ще бъдат засадени в района на Шабленския фар в акция по залесяване на 19 април. Организатор на инициативата е община Шабла. Проявата е с наслов „Да сътворим гора!“ и е посветена на Международния ден на земята – 22 април, съобщиха от крайморската община.

Дръвчетата ще бъдат осигурени от Държавно ловно стопанство „Балчик“. Акцията по залесяване е продължение на подетата през миналата година инициатива, когато бяха засадени 600 дръвчета върху площ от 6 декара, посочват организаторите. Амбицията на общинската администрация е поетапно да бъде залесена и останалата част от имота, който е с обща площ от 63 декара. В кампанията ще се включат ученици от Средното училище „Проф. асен Златаров“ и общинската браншова пчеларска организация. Часът на тръгване на 19 април е 10.00 пред сградата на община Шабла, съобщава кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди