изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:51 EEST
ОБЩИНА ШАБЛА УКРЕПВА БРЕГА С 2 МЛН ЛЕВА ОТ МРРБ    
Екология МРРБ одобри искането на община Шабла за финансиране брегоукрепителни мероприятия на част от крайбрежната ивица.  Средствата в размер на 2 061 900 лв се насочват към следните обекти:

Обект  „Брегоукрепване в района на къмпинг „Добруджа“ – Шабла,  включен в поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт в рамките на бюджетна програма „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“ / в т.ч. за строителни и монтажни работи, авторски и строителен надзор/. Разчетените средства в бюджета на МРРБ са в размер на 1 891 900 лв.

Заради собствеността на територията, в която ще се  изграждат брегоукрепителните съоръжения, Министерството ще изготви споразумение за трансфер с Община Шабла. Този акт ще се предшества от промяна на Кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Шабла, съставяне на актове за държавна собственост от областния управител на област Добрич и други действия относно придобиване права на възложител по смисъла на Закона за устройство на територията  от страна на община Шабла.

Вторият обект,  включен в поименното разпределение на разходите на регионалното министерството, за който общината  получава  финансиране, е „Брегоукрепване в района на с. Крапец“.  Трансферната сума от 170 000 лв се предоставя на Община Шабла за изработване на инвестиционен проект. НДТ



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди