изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:18 EEST
ПРЕДЛАГАТ НОВИ УСЛУГИ И ТАКСИ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ДОБРИЧ    
Новини Въвеждането на нови услуги и нови такси в детските градини предлага общинската администрация в Добрич. Става дума за почасови, съботно-неделни и сезонни дейности в детските заведения по желание на родителите или законните представители на детето. През лятната ваканция – от 1 юни до 15 септември, деца, които са с адресна регистрация, различна от град Добрич, могат да посещават детска градина, а месечната такса ще е в размер на 124 лева.

Това предвижда промяна в общинската Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, която ще се обсъжда на заседанието на Общинския съвет на 24 април, съобщи Радио Варна. Друга промяна в наредбата предвижда възможност за почасово ползване на детските градини – в рамките на шест астрономически часа преди обед за периода от 15 септември до 31 май. В този случай таксата да е 62 лева, предлага местната управа. Възможност за посещаване на детски ясли се създава и за деца, чиято адресна регистрация не е в Добрич – за тази услуга предлаганата такса е в размер на 135 лева. За останалите деца от града, които вече са обхванати в детските заведения, таксата остава без промяна – 54,21 лв. Сред причините за предлаганите промени от общинската администрация посочват разпоредбите в Закона за предучилищното и училищно образование, които регламентират въвеждането на допълнителни услуги. За ползването на тези допълнителни услуги ще са необходими средства за издръжка и ползване на материалната база и за възнагражденията на персонала, посочват специалистите.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди