изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:16 EEST
ОТВЛЕЧЕН СИН ВЪРНАТ СРЕЩУ 1.5 МЛН., НО С ЕДНО УХО    
НовиниБанда дръзки похитители отрязаха ухото на отвлечен син на строителен предприемач, но го освободиха срещу рекордните 1,5 млн. евро откуп.Това съобщава в днешния си брой вестник "24 часа", цитиран от БГНЕС.

Нападението е извършено в столицата, а младежът е бил държан в продължение на 40 денонощия в мезонет в София. Първоначално бандата е поискала три милиона евро откуп за отвлечения. Бащата на младежа обаче е довел в България от Мексико професионални парламентьори и цената била свалена наполовина - 1,5 милиона евро. Похитителите обаче решили да покажат твърдост и отрязали едното ухо на младежа.
Похитеният е син на голям строителен предприемач, чието семейство показвало солидни финансови възможности. Младежът карал черно "Порше" и нападението станало точно, когато пътувал с него. Похитителите са го атакували преди около два месеца в София. Те препречили пътя на поршето с автомобил, на който сложили отгоре включена полицейски лампа. Когато след заплащане на откупа от семейството му и без да бъдат заловени от полицията, бандитите пуснали младежа, те пътували с автомобила почти час, за да го заблудят, че не са в София.
НДТ - 17 април 2008 г.

ТУРСКИ РИБАР БРАКОНИЕР УБИТ В БОЙ С ГРАНИЧАРИ

Турската гемия е навлязла в български води около 6.40 часа, вероятно за да прибере мрежите си, но е била прихваната от граничните власти. Рибарите са ловували незаконно в български териториални води. Според данни на разследващи, преди да бъдат заловени, бракониерите са ловили калкан. Уловът на тази риба е забранен от 15 април заради размножителния период.
Към 7.00 ч. турската лодка е започнала да събира мрежи на 2 морски мили от българския бряг и на 1.5 мили навътре в българската акватория на Черно море. Към мястото на инцидента е бил изпратен катер, срещу който турските граждани са оказали съпротива. Двама от граничните полицаи са успели да се качат на турската лодка, но там са били нападнати с дървени пръти с метални остриета (канджи). Единият от полицаите е ранен сериозно по ръцете, уточни МВР. Започнал е ръкопашен бой, в който един от рибарите няколко пъти е опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния полицай. Двамата са паданали, оплели са се в мрежите, при което оръжието произвежда изстрел и ранява рибаря, се посочва в съобщението на министерството.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди