изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:59 EEST
Challenges: Русия отказва на НАТО големи товарни самолети    
По света Руската авиокомпания „Волга-Днепър” до края на 2018 г. ще прекрати да предоставя на НАТО товарни самолети Ан-124 „Руслан”, съобщи френският вестник Challenges. Става дума за проекта SALIS (Strategic Airlift International Solution), в чиито рамки през 2006 г. е създадено съвместното предприятие на украинските „Авиолинии Антонов” и руското „Волга-Днепър”. В проекта участват 17 самолета. Според изданието, „Волга-Днепър” взела решението в отговор на засилените санкции на САЩ.

В публикацията се подчертава, че тази мярка ще стане чувствителен удар за френската армия, тъй като тя остава зависима от Ан-124 относно транспортирането на вертолети. Товарният самолет Ан-124 „Руслан” е разработен в първата половина на 1980-те години с научния и производствен капацитет на целия СССР. Самолетът бил предназначен преди всичко за въздушно транспортиране на мобилни пускови установки на МБР и за големи десантни превози на личен състав и тежка бойна техника. Създадени са 56 машини, от които в експлоатация са 49.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди