изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:20 EEST
15 СРЕДНИ УЧИЛИЩА ПРИВЛИЧАТ БЪДЕЩИ ГИМНАЗИСТИ    
Образование 15 средни училища от Добрич участваха в „Панорама на средните училища”, на площад „Свобода“. Всяко от учебните заведения получи по една къщичка от Коледния базар, където бяха разположени телевизори, плакати, рекламни материали.
Изложението бе открито от зам.-кмета д-р Баева, която заяви: „За мен е истинско удоволствие днес, в този леко усмихващ се ден, да поставя началото на панорамата на средните училища в Добрич. Пожелавам на всички седмокласници да намерят мечтаното училище”.


Пред къщичките се спираха и родители, и ученици. Всички единодушно заявиха, че организирането на подобно събитие в центъра на Добрич, на открито, е чудесна идея, защото по този начин училищата получават възможност сами да изберат как да презентират предимствата и иновациите в своето обучение, а и по-голяма част от добричлии имат достъп до тази информация.



Бъдещите гимназисти и техните родители получиха информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване за учебната 2018 – 2019 г., както и за всички паралелки, които училищата предлагат за новия прием.
Няколко доброволки смело седнаха на столовете пред щанда на ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост и се оставиха в ръцете на момичетата от специалността „Фризьорство”. Не липсваха и такива, които пробваха на място уменията на гимназистките от новата професия, която предлага учебното заведение - „Маникюрист”.



До къщичката на училището по изкуствата „Св.Кл.Охридски” е разпложена сцена, където музиканти от различните класове демонстрираха музикални таланти. Ученички в национални носии любезно отговаряха на въпросите на гражданите.
Волейболисти от „Добруджа 07” пък подкрепиха СУ „Петко Рачов Славейков”, като раздаваха книгоразделители с логото на училището и се снимаха пред къщичката на славейковци. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди