изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-12-06 @ 09:28 EET
„Син флаг“ нарежда плажа в Албена сред най-добрите в света. Ваканционното ни селище е отличено за 20-и юбилеен път    
Туризъм
    За юбилеен 20-и път плажът на ваканционно селище „Албена“ е сред най-добрите в света и ще бъде отличен с наградата „Син флаг“ за 2018 г. Решението е взето от международното жури на Програма „Син флаг” по време на своето годишно заседание за Северното полукълбо в Копенхаген (Дания), съобщава ръководителят на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов. Председателят на УС на българското движение Станимир Георгиев заяви:


„Похвален е стремежът на Албена да предлага отлична туристическа услуга в баланс с разумно потребление на природните дадености и качествено екологосъобразно управление.
Българско Движение „Син флаг” поздравява Албена за успешното представяне и заслужената награда, за отговорността на курорта, както към Програмата „Син флаг”, така и към обществото и околната среда, чиито интереси тя защитава. Приветстваме екипа на Албена за амбицията, ентусиазма, отличната работа и отдадеността на идеята на Синия флаг, с които са пример за останалите концесионери“.
    "За Албена е голямо признание не само плажа да бъде сред най-добрите в света, но и вече две десетилетия да поддържа високо качество. Плажът е гордостта на ваканционното ни селище и част от нашия туристически продукт. Ще продължим нашата политика да опазваме околната среда и да модернизираме визията на един от най-красивите български курорти", добави Руслан Йорданов.    Всички хора по света, които желаят да почиват на най-чистите, най-сигурните и най-добре менажираните плажове и марини, ги откриват на сайта на Програмата www.blueflag.global, където са публикувани и данни за Албена с информация, снимки и карта. Този сайт се е утвърдил като надеждна отправна точка за голяма част от туристите, когато желаят да изберат отлично място за своя отдих, защото Програмата „Син флаг” стимулира устойчивото развитие на плажовете и яхтените пристанища чрез изпълнението на строгите й критерии. Големите тур-оператори обикновено поставят условие избраните от тях дестинации за продажба да бъдат отличени със Син флаг.
    Юбилейното вдигане на флага в Албена ще стане с тържествена церемония.
Програмата “Син флаг” поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието, като допринася, както със своето доброволно участие в екологични инициативи, така и с ежедневното си поведение.
Яна КИРИЛОВА
Албена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна Дукова
Албена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбена / Albena Снимка: Йоанна ДуковаАлбна / AlbenaАлбна / Albena200 плажни чадъра в курорта Албена бяха оборудвани с мини сейфове. В тях гостите на ваканционното селище могат да оставят безплатно своите вещи. Целта е хората да бъдат улеснени и при влизането си в морето да не се притесняват, че мобилните им телефони или други ценни вещи могат да изчезнат. Цената за мини трезора влиза в стойността на чадъра.
Albena/Албена 
Снимка: Йоанна ДуковаAlbena/Албена 
Молитва за обич
Снимка: Светослав ПетковAlbena/Албена 
Зората пуква
Снимка: Йоанна ДуковаAlbena/Албена Последното юлско утро на 2012 г. Снимка: Йоанна Дукова
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди