изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:39 EEST
МЕЖДУНАРОДНА ФУТБОЛНА ПАНОРАМА    
СпортМЕЖДУНАРОДНА ФУТБОЛНА ПАНОРАМА


СЕЛТА СПРЯ РЕЗЕРВИТЕ НА БАРСА СЪС СПОРЕН ГОЛ

Отборите на Селта и Барселона не успяха да излъчат победител в среща помежду си от 33-ия кръг в Примера дивисион. Мачът на "Балаидос" бе доста вълнуващ и завърши при резултат 2:2. Гостите на два пъти повеждаха с голове на Усман Дембеле и Паулиньо, но Селта възстановяваше равенството чрез Джони Кастро и Яго Аспас. Голът на Аспас обаче бе доста спорен, тъй като нападателят игра с ръка. Гостите пък завършиха двубоя в намален състав, след като Сержи Роберто бе изгонен с директен червен картон в 71-ата минута.

Селта заложи в този мач на Яго Аспас и Максимилиано Гомес в предни позиции. Те трябваше да бъдат захранвани с центрирания от Браис Мендес и Пионе Систо от крилата. Ернесто Валверде бе решил да даде почивка на много от звездите си в този мач, за да ги запази за финала за Купата на Испания. Лионел Меси, Луис Суарес, Жорди Алба и Самюел Юмтити бяха оставени на резервната скамейка, докато Андрес Иниеста и Жерард Пике дори не бяха в групата за двубоя. Серхио Бускетс и Иван Ракитич също пропуснаха срещата заради травми. Така на върха на атаката стартира Пако Алкасер, а от по-задни позиции го подкрепяха Филипе Коутиньо, Усман Дембеле и Денис Суарес. За пръв път в кариерата си Марк-Андре тер Щеген бе с капитанската лента на Барса.

Още във 2-ата минута домакините организираха интересна атака. Даниел Вас бе намерен с центриране в наказателното поле и имаше шанс да обстрелва вратата отблизо, но го направи доста неточно, а бе и в засада. В 5-ата минута и Барса стигна до първия си удар в мача. Люка Дин центрира отляво и сложи топката на главата на Паулиньо, който обаче не уцели вратата. В 36-ата минута Барса стигна до откриване на резултата. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката, Филипе Коутиньо отне и подаде за Пако Алкасер, който подхлъзвайки, се успя да я продължи към Дембеле, а той с много точен удар отбеляза за 0:1. В самия край на полувремето обаче домакините възстановиха равенството. Каталунците сбъркаха при изнасянето на топката и позволиха на съперника да организира контраатака, Гомес напредна отдясно и центрира по земя във вратарското поле, където Джони Кастро отблизо засече топката във вратата за 1:1.

В 52-ата минута, след продължителна атака на Барселона, Денис Суарес се оказа на стрелкова позиция в пеналта, но ударът му отблизо бе спасен от вратаря. Минута след това Селта пропусна страхотен шанс да излезе напред в резултата. Брайс Мендес с прекрасен пас намери Хосабед в наказателното поле, но ударът му бе покрай вратата. В 63-ата минута Барса си върна преднината. Нелсон Семедо центрира по земя в наказателното поле и Паулиньо чукна топката във вратата за 1:2. В 72-ата минута гостите останаха в намален състав. Сержи Роберто задържа с две ръце откъсващия се Яго Аспас и съдията нямаше друг избор, освен да го изгони от игра с директен червен картон. Аспас сам изпълни отсъдения фаул, но топката профуча над гредата. В 82-ата минута Селта отново стигна до изравняване. Мор центрира опасно отляво, Тер Щеген не изби добре топката и я прати в тялото на Яго Аспас, откъдето тя се озова зад голлинията за 2:2. Повторенията показаха обаче, че топката се докосна и до ръката на нападателя. В 89-ата минута Селта трябваше да стигне до победата, след като Лукас Бойе бе изведен зад защитата, но от страхотна позиция не успя да вкара.

В крайна сметка мачът приключи при равен резултат, като Барселона остава начело с актив от 83 точки - с 12 повече от преследвача Атлетико (Мадрид). Селта пък заема 8-ото място с 44 точки.

 

ИНТЕР ИЗЛЕЗЕ ТРЕТИ СЛЕД БОЙ НАД КАЛЯРИ

Отборът на Интер се отпуши след серия от три мача без отбелязан гол и разгроми Каляри у дома с 4:0 в двубой от 33-ия кръг на Серия А. Попаденията за “нерадзурите” отбелязапа Жоао Кансело (3), Мауро Икарди (49), Марсело Брозович (60) и Иван Перишич (90).

Двубоят се игра на практика пред една врата, като гостите от Каляри не успяха да затруднят именития си съперник, който излезе временно на трето място в класирането с две точки пред четвъртия Лацио, който обаче е с мач по-малко.

Интер започна ударно, като стигна до гол още в третата минута. Голът за домакините падна още в 3-ата минута, като негов автор стана Жоао Кансело, който се разписа директно от фаул, след като прати топката в наказателното поле на гостите, тя премина необезпокоявано през няколко играчи и влезе в мрежата зад Алесио Краньо. Първото полувреме премина изцяло под диктовката на домакините, които създадоха куп положения, като само добрите изяви на стража на гостите Алесио Краньо и гредата след удар на Карамо не позволиха резултатът да стане по-изразителен. В края на полувремето защитникът на Каляри Кастан изби топката от крака на капитана на Интер Мауро Икарди, който беше изведен пред вратата от Иван Перишич и можеше да удвои. В добавеното време Интер стигна до втори гол чрез 20-годишния Карамо, но попадението беше правилно отменено поради засада.

Началото на втората част започна подобно на първата - с гол за Интер. Топката беше насочена в наказателното поле към Карамо, който технично я пропусна към капитана Икарди и за аржентинеца не беше проблем да удвои с 25-ия си гол за сезона. В 60-ата минута се стигна до трети гол във вратата на Каляри. Марсело Брозович изпревари всички за една лошо изчистена от защитата топка, преодоля двама в наказателното поле и с техничен удар я прати в мрежата край далечната греда за 3:0. В 83-ата минута играчите на Интер имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле след удар на Кандрева. Реферът се консултира със системата ВАР и в крайна сметка не отсъди наказателен удар след близо две минути бавене на играта. В крайна сметка Интер стигна до четвърти гол в последната минута на редовното време, когато след заучено положение пред наказателното поле Иван Перишич се разписа с левия крак.

 

ИЗБРАХА "ОТБОРА НА СЕЗОНА" В АНГЛИЯ

Петима футболисти на шампиона Манчестър Сити попаднаха в идеалния отбор на сезона в английската Висша лига. В гласуването участваха членовете на Асоциацията на професионалните футболисти на Острова. Кевин де Бройне, Серхио Агуеро, Николас Отаменди, Кайл Уокър и Давид Силва са отличените играчи на “гражданите”. Тотнъм има трима представители - Хари Кейн, Ян Вертонген и Кристиан Ериксен, а Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед допълват идеалния състав с по един свой футболист.

Съставът изглежда така: Давид Де Хеа (Манчестър Юн), Кайл Уокър (Манчестър Сити), Ян Вертонген (Тотнъм), Николас Отаменди (Манчестър Сити), Маркос Алонсо (Челси), Давид Силва (Манчестър Сити), Кевин де Бройне (Манчестър Сити), Кристиан Ериксен (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Хари Кейн (Тотнъм), Серхио Агуеро (Манчестър Сити).

За шестима от играчите попадането в "Отбора на годината" е първо - Агуеро, Салах, Де Бройне, Ериксен, Алонсо и Отаменди. Силва и Вертонген са за втори път в мечтания тим, Уокър - за трети път, Кейн - за четвърти, а Де Хеа - за пети път. Прави впечатление отсъствието на Льорой Сане от Сити, който е един от шестимата номинирани за "Футболист на сезона".

 

ГУАРДИОЛА ГОТВИ СЕЛЕКЦИЯ ЗА 200 МИЛИОНА

Ръководството на английския шампион Манчестър Сити ще отдели 200 милиона лири за трансфери през лятото, съобщава "Мирър". Според изданието мениджърът Джосеп Гуардиола иска да привлече централен защитник, опорен полузащитник и нападател. Ръководството на тима иска успехи в Шампионската лига, а не само на национално ниво.

Този сезон под ръководството на Гуардиола Сити спечели предсрочно титлата в Англия пет кръга преди края на сезона, завоюва Купата на Лигата, но отпадна на четвъртфиналите в Шампионската лига след загуба с общ резултат 1:5 от Ливърпул.

В медиите вече се появиха информации, че Манчестър Сити има интерес към играчи като Тома Льомар (Монако), Фред (Шахтьор), Жоржиньо (Наполи), Жан Микаел Сери (Ница), Юлиан Вайгъл (Борусия, Дортмунд), Риад Марез (Лестър) и Тоби Алдервейрелд (Тотнъм).

 

БРИТАНСКАТА ПОЛИЦИЯ ПРЕДОСТАВИ ОХРАНА НА МАЙКЪЛ ОЛИВЪР

Британската полиция предостави охрана на футболния съдия Майкъл Оливър след получените заплахи в социалните мрежи срещу него и съпругата му, съобщиха медиите в страната. Оливър отсъди спорна дузпа за Реал (Мадрид) и даде червен картон на Джанлуиджи Буфон в добавеното време на четвъртфинала в Шампионска лига срещу Ювентус, а Кристиано Роналдо не сбърка от бялата точка и прати Реал на полуфиналите в турнира.

Решението на Оливър отприщи вълна на недоволство срещу него. Телефонът на съпругата му бе публикуван в социалните мрежи и към двамата заваляха обиди и заплахи. От полицията заявиха, че заплахите може да бъдат считани за престъпление и авторите им да бъдат подведени под отговорност.

 

ФУТБОЛИСТ СЕ СБИ С ТРЕНЬОР СЛЕД СМЯНА

Любопитен епизод се разигра по време на мача от първенството на Боливия между отборите на Спорт Бойс и Насионал Потоси (4:0). Халфът на Насионал Потоси Тиаго дос Сантос беше изваден от игра още в 34-ата минута, докато резултатът още беше 0:0.

При излизането си от терена 33-годишният бразилец скочи в ръкопашна схватка със слисания си треньор Едгаро Малвестити и беше укротен едва след намесата на няколко души от резервната скамейка и щаба. За поведението си към собствения треньор той получи и червен картон, преди да поеме към съблекалнята.

 

БАЙЕРН СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ

С хеттрик на Томас Мюлер Байерн (Мюнхен) отвя Байер (Леверкузен) с 6:2 и се класира за финала в турнира за Купата на Германия. Хавиер Мартинес постави началото на разгрома, а другите попадения за баварците отбелязаха Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара. Ларс Бендер и Леон Бейли бяха точни за "аспирините", които играха равностойно до почивката, но след това нямаха никакъв шанс срещу офанзивната мощ на съперника.

Байерн смело гледа към нов требъл под ръководството на Юп Хайнкес, след като вече си осигури титлата в Бундеслигата, а освен това е на полуфинал в Шампионската лига, където ще срещне Реал (Мадрид).

Победата е трета за баварците срещу Байер (Леверкузен) през сезона. Байерн се наложи с 3:1 на "Алианц Арена" в първия кръг на Бундеслигата, а на старта на втория полусезон подчини "аспирините" със същия резултат и като гост. За бившия тим на Димитър Бербатов целта остава да завърши в топ 4 в първенството и да се класира за Шампионската лига.

Публиката на "БайАрена" видя изключително вълнуващо първо полувреме и три гола за четвърт час. Още в 3-ата минута Хави Мартинес изведе Байерн напред, въпреки протестите на "аспирините". Първо Мюлер стреля с глава, но Лено изби. От крака на стража на домакините топката отиде у Мартинес, който я насочи в долния десен ъгъл. Футболистите в червено искаха голът да бъде отменен заради засада на Левандовски, но такава нямаше. Ситуацията стана още по-неприятна за тима на Херлих в 9-ата минута, когато самият Левандовски се разписа. Попадението беше изработено изцяло от Рибери. Французинът в характерния си стил проби по левия фланг и поднесе топката на свободния Лева, а за него не бе проблем да удвои аванса на мюнхенци. Байерн обаче бързо разбра, че мачът няма да е толкова лесен. В 16-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на баварците, а най-добре се ориентира Ларс Бендер, който с глава намали на 1:2. В 37-ата минута феновете на "аспирините" станаха на крака след мощен шут на Белараби, който летеше към ъгъла на вратата, но Улрайх изби.

Началото на второто полувреме отново даде възможност на Улрайх да докаже, че е достоен заместник на Мануел Нойер. Той се справи последователно с удари на Белараби и появилия се като резерва Бейли. Това беше ключов момент, защото вместо да изравни, Байер допусна трети гол. Негов автор стана Томас Мюлер в 52-ата минута след перфектно подаване на Тиаго. При 1:3 "аспирините" се предадоха и в следващите минути защитата им допусна наивни грешки, от които Байерн се възползва. Първо Тиаго майсторски прати топката до гредата, след като преди това Робен се подхлъзна и не можа да отправи удар, а малко по-късно Мюлер заби пети гол за баварския колос. Резервата Рафиня напредна и центрира към Робен, а след неговия изстрел топката се отклони от крака на Мюлер и влезе във вратата. В 72-ата минута Бейли върна един гол с много технично изпълнение от фаул, но гостите не бяха казали последната си дума. Мюлер оформи своя хеттрик в 78-ата минута, когато овладя дълъг пас на Тиаго, завъртя се в наказателното поле и матира Бернд Лено.

В другия полуфинал Шалке 04 приема Айнтрахт (Франкфурт), който е воден от бъдещия наставник на Байерн Нико Ковач. Финалът е на 19 май в Берлин.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ ГОНИ ОЩЕ РЕКОРДИ

Новият шампион на Англия - Манчестър Сити, ще получи титлата, която официално спечели в неделя, след края на предпоследния си домакински мач за сезона. Това ще се случи на 6 май, когато "гражданите" приемат Хъдърсфийлд на "Етихад". След този двубой селекцията на Джосеп Гуардиола ще изиграе още две срещи в Премиър лийг - домакинство на Брайтън на 9 май и гостуване на Саутхамптън на 13 май, когато е последният кръг от шампионата.

До края "гражданите" могат да подобрят още няколко рекорда - за най-много победи, за най-много спечелени точки, за най-много отбелязани голове, за най-добра голова разлика, за най-голяма преднина пред втория, както и за най-много победи като гост и най-много точки, спечелени далеч от дома.

 

РОНАЛДИНЬО РАЗБРАЛ С ЕДИН ПОГЛЕД, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕ В ИСПАНИЯ

Бившият бразилски футболист Роналдиньо разкри, че един поглед му е бил нужен, за да разбере, че ще има успех в испанската Примера дивисион. Легендарният бразилец премина от Пари Сен Жермен в Барселона, като по думите му във Франция играта е била повече подчинена на физиката, докато в Испания - на техниката. “В Лига 1 има много футболисти от Африка, които са високи и здрави момчета. Като пристигнах в Испания и видях срещу какви слаби в сравнение с тях физически футболисти ще играя, веднага си помислих: “Тук ще имам успех”, споделя Роналдиньо, който в кариерата си е играл още за Гремио, Милан, Атлетико (Минейро), Керетаро и Флуминенсе.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.57 секунди