изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:49 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧ Е НА ПРЕСТИЖНОТО СЕДМО МЯСТО В РЕЙТИНГ НА АКТИВНАТА ПРОЗРАЧНОСТ НА ПРОГРАМА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ    
НовиниЗа поредна година Добрич е в челната десетка в Рейтинга на активната прозрачност на Програма Достъп до информация. Резултатите от годишния одит на интернет страниците на институциите, Рейтинг на активната прозрачност 2018 и Карта на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините бяха представени от Програмата на 18 април в пресклуба на БТА в София.

Одитът е проведен в 567 български администрации, сред които и 265-те български общини, за да се проследи нивото на прозрачност и предоставяния достъп до информация. Община Добрич е оценена на седмо място сред общините за 2018 г. и отново на седмо място сред всички 567 институции в сравнителен рейтинг, обхващащ периода от последните три години. Оценяваните индикатори са тематично обособени - по множество подкритерии са детайлно оценявани степента на изпълнение на задълженията на институциите по Закона за достъп до обществена информация, съдържанието на секция „Достъп до информация“ в сайтовете, бюджетната и финансова прозрачност и интегритет, както и пригодността на сайтовете за ползване от хора със зрителни увреждания. През годините Община Добрич винаги е заемала челни позиции за своите действия, които гарантират прозрачност и открито управление на местната власт. Независимото проучване на Програма Достъп до информация утвърждава успешни практики, свързани с предоставянето на информация и прозрачност на публичните процеси.  


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди