изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:32 EET
Намериха тайната подводница на Хитлер    
По света Изчезнала германска подводница, която е в основата на редица конспиративни теории, беше намерена след близо 73 години. Според някои теории лидери на нацисткия режим именно с нея са отплавали за Южна Америка, за да не попаднат в ръцете на съюзниците.




Подводницата U-3523 е една от машините на Адолф Хитлер от тип XXI – клас дизелово-електрически подводници, създадени по време на Втората световна война. Според експертите машината може да достигне до бреговете на Южна Америка без спиране.



В началото на месец май 1945 година британски кораб я потапя, пише „Дейли стар“. В продължения на десетилетия обаче останките й не могат да бъдат открити. Сега останките са били открити на 10 морски мили северно от град Скаген, най-северният датски град.

Датският морски военен музей обяви, че няма доказателства, че с тази подводница са избягали високопоставени лидери на нацисткия режим. Не е изключено на борда на подводницата да са били превозвани скъпоценности. Директорът на музея Герт Андерсен заяви, че слухът на Южна Америка е придобил популярност, защото подводницата U-3523 е била много модерна за времето си.



По думите му крайната дестинация на машината не е била Южна Америка, а Норвегия. Една от конспиративните теории е, че в края на войната нацисткият лидер Адолф Хитлер успява да избяга от Берлин, виждайки краха на армията си и предстоящото попадане в ръцете на съюзническите сили. Твърди се, че Хитлер е избягал в Колумбия, а по-късно се е преместил в Аржентина.



Няколко други високопоставени нацисти също бягат в Южна Америка. Една от версиите е, че на борда на подводницата е имало 58 души, но тя не е потвърдена. Според историците няма доказателства за ценен товар на борда на подводницата. Малко след потъването й нацистка Германия обявява капитулация. След сканиране нацистката подводница е била намерена на 123 под морската повърхност. Дизайнът на подводницата по-късно е копиран от Великобритания, САЩ, Франция и Съветския съюз. https://fakti.bg/
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди