изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-05-20 @ 17:32 EEST
ПИСМО ОТ ХОЛАНДИЯ ДО РАЗПЛАКАНИЯ ПРЕМИЕР    
Общество

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ В УСЛОВИЯТА НА АДМИНИСТРАТИВЕН ГЕНОЦИД

След като стана ясно, че премиерът на България плакал при изповедта на емигриралата вече в Холандия наша съгражданка Красимира Обретенова, която сподели, че ще живее в Хага, за да спаси болното си дете, тя изпраща писмо до Бойко Борисов, в което описва проблемите и препятствията, пред които се е изправила. Публикуваме писмото без съкращения.


 

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ

УВАЖАЕМА Г-ЖО МИЛКОВ

От един не особено медийно почтен сайт прочетох „отчета“ на АСП, за великодушието на агенцията да се погрижи за дъщеря ми с всичките предвидени помощи, обусловени от уврежданията й.

Моля :

1.     Авторите на отчета да Ви предоставят освен него, но и КОМПЛЕКСНАТА ОЦЕНКА НА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪЩЕРЯ МИ, КОМПЛЕКСНАТА ОЦЕНКА НА ПОТРЕБНОСТИТЕ, СВЪРЗАНИ С ОБЕКТИВНОТО Й СЪСТОЯНИЕ, БРОЯ НА ТЕЗИ ОЦЕНКИ, ПРЕДВИД ПРОМЯНА /динамиката/ В СЪСТОЯНИЕТО Й, КАКТО И СЛЕД ВСЯКО НЕЙНО ЯВЯВАНЕ НА ТЕЛК, СЛЕД ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ И ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ТЕЗИ ОЦЕНКИ НА МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНИТЕ ЕКИПИ, ИЗВЪРШВАЛИ ОЦЕНКИТЕ, както и ДЕТАЙЛНА ОБОСНОВКА на ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТТА на предоставените помощи….- въз основа на които обстоятелства дъщеря ми ги е получила.

2. Да поискате и да бъде предоставена на общественото внимание информация колко средства е струвала на обществото издръжката на администрацията на МТСП, АСП, МЗ и т.нар. „национално представителни“ НПО на и за хора с увреждания за 16-те години , през които АСП са „давали“ помощи на дъщеря ми при липсата на обстоятелствата в т. 1, особено в контекста на 11-те г. в членство на България в ЕС и неизвършеното за този период европеизиране на МТСП, АСП и НП НПО на/за хора с увреждания. Добавете към тези данни и средствата, които са усвоени от ЕФ от неевропеизираната администрация и НП НПО на/за хора с увреждания.

3. Моля поискайте информация за даренията, които съм получавала, за да купувам или доплащам помощните средства, които съм осигурявала на дъщеря си, да плащам рехабилитацията й, да посрещам други нейни жизненоважни нужди.

4. Моля да ми посочите поне едно име на служител в МТСП/АСП, на човек от ръководствата на НП НПО на и за хора с увреждания, който да знае какъв точно е типът епилепсия на дъщеря ми, какъв вид ДЦП, както и какви са стойностите на евокирани потенциали на зрението й, както и в коя база данни на коя институция се съдържа тази информация.

5. Моля МТСП/ АСП и Вашата канцелария да запознаят обществото с всички жалби, които съм подавала от мое име, и от името на родителската ни организация „Св. Мина“ – Добрич, както и съвместно с други родителски организации – и да ги предоставите на публичното внимание, както и РЕЗУЛТАТИТЕ от тях. Аз ще опитам да го направя на някакъв следващ етап от кореспонденцията ни.

6. Mоля да поискате от МТСП/АСП и техния платен антураж от НП НПО на/за хора с увреждания горепосочената информация за всички ок. 500 000 хора с увреждания… Това е обществен ресурс, за чието разходване сте ДЛЪЖЕН да сте осведомен! Тук е мястото, г-н Борисов, да Ви споделя, че при едно мое участие в предаването „Малки истории“ по БНТ за социалния кошмар, в който живее общността на хората с увреждания, един холандец, живеещ в България, с когото бяхме заедно в студиото, коментира, че в България никой дори не знае колко са като брой хората с увреждания… Поискайте архив на предаването, за да се убедите. Т.е. негодната ни социална система отдавна е популярна и за чужденците у нас.

Уважаеми г-н Борисов,

Бих искала да успея да Ви убедя, че дори да започнете да раздавате на семействата на хората с увреждания по 100 хил. лв. „помощи“ месечно, ако тези пари не са ИНВЕСТИРАНИ КОМПЕТЕНТНО, ЕФЕКТИВНО, КОМПЛЕКСНО И ОТГОВОРНО , все едно не сте им дали и 1 лев.

Ще си позволя с елементарен пример от Вашето битие – проблемен менискус, да ви онагледя какво означава „комплекс от мерки“, „комплексен подход“:

1. Какъв щеше да е резултатът за ВАС, ако Ви бяха извършили оперативната интервенция без анестезия?

2. Ако Ви бяха анестезирали, но Ви затворят оперативната рана , без да са Ви оперирали менискуса?

3. Ако са ви анестезирали и оперирали менискуса, но не са Ви затворили оперативната рана?….

Разчитам да сте разбрали каква престъпна неграмотност относно задълженията й цари в администрацията на МТСП/МЗ, с което се прахосва обществен ресурс.

От информацията, която стигна до мен за нелепите обяснения на въпросните чиновници, стигам до извода, че в МТСП/АСП страдат от сериозна конгнитивна недостатъчност.

Уважаеми г-н Борисов,

Цялото ни общество е наясно, че МТСП от години е мегакокошарник, място за осигуряване на заетост на кадри с неслучаен роднински произход и контакти, а АСП е най-безполезната и човеконенавистна администрация. Драмата на обществото ни е, че този кокошарник пренесе катастофалната си дейност и върху местната власт.

В тази връзка моля предайте почитанията ми на дамата в инвалидна количка, изпълняваща длъжността зам.-кмет на Столична община по въпросите на хората с увреждания – Албена Атанасова. Тази дама, ако имаше съвест, а съвестта болеше, отдавна да е покойница.

Отвратителното е, че в различните администрации работят съвестни, почтени и свестни хора, които с цената на собствената си сигурност за работното място ни помагат да „заобикаляме“ нормативните ограничения, за да можем да осигурим повече възможности за по-добри грижи за децата и близките си с увреждания. Немалко служители загубиха работата си, помагайки ни да се спасяваме от административния терор на МТСП/АСП…

Не изключвам и тепърва да се случи, предвид задействалата се репресивна машина на посочените канцеларии срещу мен.

За да опресня информацията на авторите на отчета за помощите, които е получавала дъщеря ми, предоставям номера на съдебното Решение на Административен съд – София-град, 30-и състав-7115/2013, с което съдът установява дискриминация при начина на предоставяне на помощни средства за деца с увреждания, както и че е наложително да се промени начинът на административно обслужване на хората с увреждания от страна на АСП. Бих искала да Ви осведомя и за колективния иск, който родители на деца с увреждания сме завели в ЕСПЧ в Страсбург – срещу държавата в лицето на МТСП/АСП.

Нещо повече – предайте, моля, на МТСП/АСП, че подготвям съдебен иск за обезщетение за причинения тормоз на дъщеря ми, довел до състоянието на тежка сколиоза, изключително рисковата за живота й интервенция по присаждане на импланти. За финансовите щети, нанесени на обществото от липсата на адекватна комплексна система за обезпечаване на индивидуалните потребности на дъщеря ми, и всички хора с увреждания едва ли някой е в състояние да Ви потърси сметка.

Уважаеми г-н Борисов,

Хората с увреждания в България живеят в условия на административен геноцид от страна на МТСП и МЗ и цялото ни общество е наясно с този трагичен факт. Ако искате да знаете кои политически сили носят отговорността за този геноцид – това са БСП и ГЕРБ – БСП го регламентира, ГЕРБ го мултиплицира – с неотменното съдействие на т.нар. „национално представителни“ НПО на и за хора с увреждания – буржоазията на общността ни…..

Надяваме се с подкрепата на обществото да успеем да разчистим кокошарника МТСП/АСП и прилежащите им НПО на/за хора с увреждания. По-трудно бихме се справили с октопода в МЗ. В тази връзка горещо Ви моля да разпоредите поне промяна в категорията труд на рехабилитаторите – от 4-та категория за медицинското съсловие трудът им да премине в 1-ва, както е във всички развити държави в ЕС. Поне това направете, моля Ви!

Не зная как точно може да се направи, но, моля ВИ, направете необходимото всички професии, свързани с рехабилитацията и терапията на хора с увреждания и тежки хронични заболявания, да са високоплатени, за да спре изтичането на квалифицирани хора в чужбина.

И последно – ако искате да направите реформи в здравеопазването, моля наистина потърсете следните страхотни лекари и човеци – проф. Николай Младенов- шеф на Клиника по реанимация в болница „Токуда“, д-р Биляна Каменова – реаниматор в болница „Токуда“, доц. Васил Яблански – ортопед-хирург в болница „Токуда“, д-р Марияна Симеонова шеф на агенцията по трансплантации, д-р Атанас Кацаров – един от най-страхотните детски травматолози…

Те от своя страна ще ви свържат и с останалите знаещи и можещи специалисти в системата, които знаят как да бъде спасена загиващата здравна система и да го направят, преди да са емигрирали.

И последно – ако не се размърдате да ни подкрепите в битката ни за реформи, очаквайте колективна молба за социална емиграция на семейства на хора с увреждания до посолствата на държави с развита социална политика. С което не Ви остава нищо друго, освен да обявите държавата България за стабилно закрита – насред светлината на европредседателството й. Ако искате да го предотвратите, махнете „националните“ ни буржоа от държавната хранилка, свържете се с посолствата на Холандия и другите държави с развита ефективна политика за хората с увреждания да Ви научат как се прави.

Аз мога да Ви помагам със задочни репортажи от страната, която ще спаси живота ни – на детето ми и моя.

Искрено Ваша,

Красимира Обретенова

21.04.2018 г.

Хага, Холандия

  1. ПОРЕДНА МАЙКА ТЪРСИ ЖИВОТ ЗА ДЕТЕТО СИ ПОД ЧУЖДО СЛЪНЦЕ 
  2. ГРАЖДАНИ ПОТЪРСИХА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ
  3. КРАСИМИРА ОБРЕТЕНОВА: У НАС ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ СА СТОКА ЗА ПОМИНЪК НА АДМИНИСТРАЦИИ, ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И НПО
  4. И ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРОТЕСТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ
  5. СДРУЖЕНИЕ „СВЕТИ МИНА” СПЕЧЕЛИ ДЕЛО СРЕЩУ АДМИНИСТРАТИВНИЯ ТОРМОЗ ОТ ДЪРЖАВАТА

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди