изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:01 EEST
ШАБЛА ОТНОВО СЪБРА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ    
Спорт На 21 април, за втора поредна година, в  Шабла се проведе турнир по лека атлетика, носещ името на учителя и основателя на организираното спортно движение в Шабла - Коста Василев. В турнира взеха участие 230 лекоатлети от 11 български града. 17 атлетически клуба бяха представили свои състезатели в 8 възрастови групи на най-голямото спортно събитие в Шабла за годината.


Турнирът бе открит официално от кмета на община Шабла Мариян Жечев. Сред присъстващите гости бяха семейството на Коста Василев – съпругата и синът му и   изявената българска лекоатлетка Димитрина Милкова, родом от Шабла, бивша вицеевропейска шампионка на седмобой за девойки. 
Балканският шампион на тласкане на гюле за ветерани и председател на СКЛА „Нефтяник 2014“ в града Веселин Василев имаше честта да връчи плакети от втория турнир на кмета на Общината и на Димитрина Милкова.
Участниците се състезаваха в дисциплините скок на дължина, бягане на 60, 100, 200 и 400 м, тласкане на гюле и хвърляне на копие.
Публиката имаше възможност да се наслади на изявите на Валентин Андреев - национален рекордьор на тласкане гюле и хвърляне чук до 18 г., Михаил Михалев – национален шампион по тласкане на гюле за мъже в зала за 2018 г., Яна Копчева – национална рекордьорка и шампионка по тласкане на гюле за девойки под 20 г. и др.
СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла с треньор Веселин Василев бе представен от 14 състезатели от 7 до 13-годишна възраст. Най-ценни за самите млади лекоатлети безспорно бяха златните медали, които заблестяха на гърдите на Калоян Ялнъзов – 60 м (10,27 сек.) и Кремена Димитрова – скок дължина (3,49 м). Организаторите от Федерацията по Лека атлетика наградиха Кремена и с приза за най-добър млад спортист. Сребърни отличия заслужиха Пейо Радев – 60 м и отново Калоян Ялнъзов, този път на скок дължина. С бронз се окичи Женя Петрова – скок дължина. На четвърто място се наредиха Дарий Цоков, Живко Жечев и Александър Тодоров.
Шабленци бяха зарадвани и от първото място на съгражданката ни Лина Христова на първия в нашия град шосеен пробег от веригата „Run Bulgaria“, който бе част от турнира „Коста Василев“. Чаровната усмивка на Лина на най-високото място на почетната стълбица показа на България, че шабленци не сме само любезни домакини!
Място на почетната стълбица заслужи и колежката ни в „Изгрев“ Десислава Донева.
При мъжете 14-километровият крос бе спечелен от варненеца Павел Павлов.
В подкрепа на тежко контузения си съотборник Павел Йорданов, в кроса взеха участие и футболистите на ФК „Нефтяник 2010“.
С второто си издание турнирът по лека атлетика „Коста Василев“ се превърна в традиционен за Шабла. А за това, че самото състезание и леката атлетика в частност набира популярност в града ни говори фактът, че тази година публиката беше двойно повече от миналата. За самата организация на състезанието треньори и състезатели от различни краища на България споделиха, че е перфектна. За да бъде тя такава, няма да е пресилено да кажем, че допринесоха всички в Шабла – кой с каквото може. Общинска администрация Шабла и в частност кметът Мариян Жечев естествено изнесоха основната тежест на плещите си. Общинската фирма БКСТРО, Мотоклуб „Деца на изгрева“, СК „Ястребите“, ЕТ „Дарка“ Дарина Атанасова, „Карон 2009“ Красимира Николова, ЕТ „Гербер“ Иван Баджаков.
Ръководството на СКЛА „Нефтяник 2014“ изказва своята благодарност към всички деца от Общината, които взеха участие в турнира, също така към техните родители и учители.
В-к „Изгрев“
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди