изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:25 EET
НОВ ПРОЕКТ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА ЕКОЛОГИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ    
Култура На 20 април 2018 г. Регионална библиотека „Дора Габе” проведе първото занимание в рамките на проект „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”, в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017 с Министерство на културата. Проектните дейности ще продължат до 19 октомври 2018 г.


Заниманията по проекта стартираха в Регионалното депо за твърди битови отпадъци - с. Стожер, с учениците от II „г“ клас на СУ„Димитър Талев” с класен ръководител Красимира Хинева, техни родители и библиотечен специалист. Там с интерес изгледаха презентация и научиха нови непознати факти за видовете отпадъци, в какви контейнери се събират, за колко време се разграждат в почвата, колко енергия и вода се спестяват след рециклирането на хартия, пластмаса, стъкло и метал и какво е сепариране, рециклиране и компостиране. По-късно - чрез филм за дейността на депото, проследиха пътя на боклука от камиона, който го внася, през приемното отделение, сортирането и отделянето на различните видове отпадъци до оформянето им като бали.



Домакините бяха подготвили забавна викторина за млади еколози, а малките гости се разделиха на три отбора и с много хъс се бориха за победа. Първо място, грамота и купа „Най-добри млади еколози” спечелиха втори отбор, но всички излязоха победители от викторината - с нови знания за боклука, неговото разделно събиране и рециклиране. Срещата завърши със снимки на гостите и екипа на любезните домакини от депото за отпадъци, почерпка и подарък топка за всяко дете.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди