изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:39 EET
Ливърпул разби Рома в зрелище със 7 гола по пътя към финала и разочарова в края (ВИДЕО)    
Спорт Ливърпул разби гостуващия Рома с 5:2 в първата среща от полуфиналния им сблъсък в Шампионската лига и си осигури комфортен аванс преди реванша в Рим. Мърсисайдци мачкаха „вълците” до 80-ата минута и можеха да обезсмислят ответния мач във Вечния град, но след излизането от игра на звездата им Мохамед Салах инкасираха две бързи попадения. В последните минути гостите дори натикаха играчите на Юрген Клоп в тяхната половина и имаха шансове да върнат още голове, но не успяха и ще се надяват на чудо с три чисти попадения в реванша.


 Салах (36, 45+1) и Фирмино (61, 69) вкараха по два гола за домакините, а един добави Мане (56). Джеко (81) и Пероти (85-дузпа) пък се разписаха за гостите.

С атомното трио Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане в атака домакините доминираха. Пропуски в началните минути последователно направиха Кевин Строотман, Салах и Фирмино, чийто удари не затрудниха сериозно бразилския вратар Алисон.

В 15-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн получи контузия в дясното коляно при опит да изчисти топката и три минути по-късно бе заменен принудително от Джорднийо Вайналдум. Секунди след това Александър Коларов от гостите шутира силно от далечна дистанция и топката разтресе напречната греда. В тази ситуация имаше намеса и на вратаря Лорис Кариус.

Постепенно мърсисайдци вдигнаха оборотите и нови изгодни положения пропиляха Мане и Салах. В 34-ата минута Мане прати топката в мрежата, но попадението не бе признато заради засада. Малко след това Алисон спаси удар на Фирмино, но нямаше какво да направи при ювелирното изпълнение на Мохамед Салах (36), който завъртя топката по феноменален начин, пращайки я в далечната сглобка. След гола срещу бившия си тим египетският национал очаквано не показа бурна радост.

Три минути след това Деян Ловрен беше оставен непокрит в наказателното поле при корнер и само напречната греда спаси гостите от нов гол. Минута по-късно Алисон спаси удар на Вайналдум. В края на първата част обаче Фирмино изведе брилянтно Мохамед Салах (45+1) зад отбраната на „вълците” и египетският нападател технично реализира за 2:0 с 43-ия си гол за сезона във всички турнири.  

В началото на втората част германският съдия Феликс Брих подмина две положения за игра с ръка в двете наказателни полета. Надмощието на домакините продължи и Мохамед Салах отново блесна, но този път с асистенция за Садио Мане (56), който насочи топката в далечния ъгъл и направи разликата класическа.

„Вълците” допускаха множество грешки в отбрана и Салах отново се превърна в асистент за първото от двете попадения на Роберто Фирмино (61, 69), разписал се и с глава след центриране от корнер.

В 73-ата минута резервата на гостите Патрик Шик отправи удар с глава, но вратарят Кариус плонжира и спаси. Две минути след това Юрген Клоп извади звездата на домакините Салах, който обра аплодисментите на феновете. След излизането на египтянина обаче мърсисайдци тотално се преобразиха и сякаш бяха съвсем друг отбор.

Един Джеко (81) се възползва от грешка на Деян Ловрен и намали от близка дистанция на 5:1. Три минути след това гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар след игра с ръка на Джеймс Милнър. Резервата Диего Пероти (85-дузпа) бе хладнокръвен от бялата точка за 5:2, а минута след това Джеко имаше шанс да върне и трети гол за „вълците”, но след неговия шут от далечна дистанция топката премина на сантиметри от напречната греда. До края на мача босненският нападател имаше още една възможност за попадение, но бранител се намеси и изчисти топката в корнер.

Реваншът на "Олимпико" в Рим е на 2 май (сряда) от 21:45 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Image resultЛИВЪРПУЛ – РОМА 5:2
1:0 Мохамед Салах (36), 2:0 Мохамед Салах (45+1), 3:0 Садио Мане (56), 4:0 Роберто Фирмино (61), 5:0 Роберто Фирмино (69), 5:1 Един Джеко (81), 5:2 Диего Пероти (85-дузпа)

Ливърпул, „Анфилд“
Съдия: Феликс Брих (Германия)

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди