изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:02 EET
ОДОБРИХА РЕГИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ’ 2018    
Новини Вчера се проведе заседание на Областна комисия по заетост, на което се гласува проектът на Регионална програма за заетост за 2018 г. за област Добрич.


Заседанието бе председателствано от Заместник-областния управител Живко Желязков. Пред присъстващите представители на общини и дирекции „Бюро по труда“ главният експерт Кемал Асан представи окончателния проект на Регионална програма за заетост за област Добрич за настоящата 2018 година. Той припомни, че е направено преразпределение на бройките в общините, след проведена работна среща, на която областният управител Красимир Кирилов декларира, че Областна администрация се отказва да ползва полагащите се три работни места. Съгласно методиката, те бяха разпределени в общините, където безработицата е най-висока – Община Крушари – 13 лица, Община Тервел – 7 лица, и Община Шабла – 5 лица.
    При представяне на окончателния проект на Регионална програма за заетост за 2018 г. експертът К. Асан обърна внимание, че има несъответствие в предложението на Община град Добрич, която предвижда две работни места за общ работник – поддръжка на сгради, като сподели, че е по-добре да се изпише по-общото. Експерт от дирекция „Бюро по труда“ също подкрепи мнението на К. Асан, и допълни, че при исканото конкретизиране, то по-скоро работните места ще кореспондират повече със строителни дейности. На заседанието не присъства представител на Община град Добрич.
    Единодушно членовете на Областната комисия по заетост гласуваха Регионална програма заетост с корекция за Община град Добрич, където се прие да е изписана по-общата формулировка – „общ работник“, за да се запази по-широк периметър от дейности, които се финансират.
    Общата стойност на Регионалната програма по заетост за 2018 г. за област Добрич е на стойност 171 446 лв., от които 166 056 лв. са държавно финансиране, а 5 390 лв. е размерът на финансово участие на общините. Програмата е с продължителност 6 месеца - от 01.06.2018 г. и чрез нея ще бъдат реализирани дейности в общо 22 населени места в областта. Две от общините – Крушари и Добричка, са предвидили наемане на хора на 4-часов работен ден. С напревените предложения работните места ще са 49 на брой, като 39 са за 8-часов работен ден, а останалите 10 – на 4-часов работен ден.
    Регионалната програма по заетост за област Добрич за 2018 г. трябва ще бъде представена в Министерство на труда и социалната политика до 30 април 2018 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди