изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:30 EEST
Бивш полицай е арестуван в САЩ за серийни убийства    
НовиниВластите на Калифорния съобщиха, че са арестували мъж, заподозрян, че е "Убиецът от Голдън Стейт" - извършител на серийни убийства и изнасилвания, които потресоха цялата страна през 70-те и 80-те години.



Задържаният е бивш полицай - 72-годишният сега Джоузеф Джеймс ДеАнджело. Той е идентифициран след 40 години разследвания благодарение на анализ на ДНК.

ДеАнджело е заподозрян за 12 убийства, около 50 изнасилвания и 120 обира в Калифорния между 1976 и 1986 г. Възрастта на жертвите му е била между 14 и 41 години.

В един момент жертвите му са по две на месец и разследващите привличат множество експерти, които да им помагат за разплитане на случя, включително военен от специалните части и психиатър. През 1986 г. обаче  убийствата спират и случаят постепенно е забравен, пише "Ню Йорк таймс".

Нов интерес към случя разпали книгата "Ще изчезна в мрака" - най-продавана в САЩ за изминалата година, от авторката на множество криминалета Мишел Макнамара.

Жители на района, където е действал убиецът, казаха, че след паниката, породена от убийствата, животът им се е променил напълно. Безгрижният начин на живот при отворени врати в Калифорния, децата, каращи велосипеди по улицата са изчезнали. Рязко скача търсенето на различни заключващи устройства, продадени са били над 6 хил огнестрелни оръжия.  https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.86 секунди