изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:15 EEST
СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ЧЕСТВА 146 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ПЪРВОТО КЛАСНО УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеСУ „Свети свети Кирил и Методий” празнува 146 г. от създаването на първото класно училище в Добрич, през 1872 г. Патронните празници ще продължат от 26 април до 24 май.


Богатата програма предвижда представяне на най-дългата книга „Влак - приказен чудак“, създадена от над 200 ученици от I - IX клас, включваща преписани текстове от любими литературни творби и илюстрации по тях, във връзка с националната инициатива „Маратон на четенето“. Ученици подготвят рецитал, представящ 20 авторски стихотворения на младия поет Преслав Сивков, ученик от XI б клас, под надслов „Моят живот“.
Шестокласниците ще участват в Занимателно математическо състезание.
Организира се благотворителен бал на училището. Ще се проведе среща с журналистката Мая Щърбанова, предстои показване на образователния филм „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“, във връзка с националната инициатива „Журналисти в училище“.
Програмата предвижда още: Кръгла маса на тема: „Делото на светите братя Кирил  и Методий“; представяне на пиесата „Объркана приказка“ от талантливите малки актьори на г-жа Тодорка Ненова.
Ученици ще поднесат цветя пред паметната плоча на първото в Добрич класно училище, ще се проведе празнично шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий.
Призьорите и първенците на училището ще бъдат наградени на училищно тържество с кратка литературно-музикална програма.
СУ „Свети свети Кирил и Методий” ще се включи в инициативата на Министерство на образованието и науката „Розите на България“, чрез масово танцуване на популярно българско хоро.
Малките актьори от III в и VII в клас ще представят пиесата „Опитвам се да кажа, че аз съм новият…“.
Програмата включва още: засаждане на дървета и храсти; изпращане на абитуриентски випуск 2018 год.; младежко състезание-дебат на английски език по актуални теми, свързани с училищния живот; забавен пролетен карнавал; училищен спортен празник.
Ще бъдат изготвени презентации на тема „Биоресурси“ от ученици от VI и VII клас и представени в часовете по природни науки. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди