изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:17 EEST
ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НАРЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ В СЕВЕРОИЗТОЧЕН РАЙОН    
НовиниДнес в Добрич се проведе извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район.


Съгласно чл. 18, ал. 4 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), на заседанието присъстваха включените в състава на РСР на СИР: представители на министерства, областните управители и представителите на общините от съставляващите Североизточен район области Варна, Добрич, Търговище и Шумен и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието бе открито и ръководено от Красимир Кирилов, областен управител на област Добрич, ротационен председател на РСР и РКК в СИР.

Бяха  представени за обсъждане определените 3 варианта за нов териториален обхват на районите от ниво 2 (NUTS 2) в Република България, за които Министерският съвет е дал мандат на министъра на регионалното развитие и благоустройството да бъдат предложени за обществено обсъждане на национално и регионално ниво - докладва Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Беше проведен избор на нов представител на РСР като член на Комитета за наблюдение на ПРСР  - на мястото на  Любомир Христов като член на Комитета за наблюдение на ПРСР e избрана да  участва Милена Недева – кмет на Община Каспичан.

 

Материалите от заседанието са налични на сайта на Областна администрация - Добрич.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди