изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:32 EEST
В Никарагуа става все по-страшно! От външно излязоха с информация за българите там    
По света Посолството ни в Мексико, акредитирано и за Никарагуа, следи ситуацията и е готово да съдейства на българските граждани. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи (МВнР) по повод политическата нестабилност в Никарагуа. В Никарагуа общественото напрежение е високо заради оспорвана пенсионна реформа. Тя предизвика гневни демонстрации, отнели живота на десетки през последната седмица. Президентът Даниел Ортега спря прилагането на пенсионна реформа, макар това да не успокои ситуацията в страната.

Новият закон предвиждаше намаляване на пенсиите с 5%, въпреки високите нива на заетост и работнически принос в хазната. До момента няма информация за пострадали в безредиците сънародници или тяхно имущество. Посолството ни в Мексико, както и почетният консул на страната ни в Манагуа са денонощно на разположение на следните телефони: Посолство на Република България в Съединените мексикански щати: +52 55 5596 3283 и +52 55 5596 3293; Хулио Сезар Авилес Абурто, почетен консул на България в Никарагуа: +505 2266 9684 и +505 2532 2231. Oт външно министерство препоръчват на българите, намиращи се в Никарагуа, да се запасят с храна, вода и лекарства от първа необходимост и при възможност да ограничат придвижването си в страната. Важно е да носят винаги у себе си валиден документ за самоличност и да се информират непрекъснато за ситуацията чрез средствата за масово осведомяване. Друга важна препоръка е да следят съобщенията за актуалната обстановка в Никарагуа, публикувани на сайта на българското посолство в Мексико, както и на фейсбук-страницата на посолството ни в Мексико. Външно министерство съветва още българите да се съобразяват в максимална степен с въвежданите допълнителни мерки за сигурност, както и да следват стриктно препоръките на местните власти в тази насока. Освен това трябва да се регистрират в електронната система на МВнР. При необходимост от евакуация е необходимо да уведомят за желанието си по телефон или през социалните мрежи посолството ни в Мексико, почетния консул на България в Никарагуа или най-близкото посолство на страна-член от Европейския съюз в Манагуа. Всички българи с информация за свои близки в Никарагуа, с които не могат да установят връзка или се намират в бедствено положение, могат да подадат сигнал на телефоните за спешни случаи на посолството на България в Мексико, като се свържат с дирекция "Ситуационен център" на МВнР на телефон +359 2 948 24 04 или на имейл crisis@mfa.bg. Сигнали се приемат денонощно.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди