изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:24 EEST
Полицаи от Добрич са участвали в акцията по разбиването на престъпна група за каналджийство    
Новини12 души са задържани при операция на ГДБОП и специализираната прокуратура. При операцията е разбита група за каналджийство, съобщават от МВР.



В акцията са участвали служители на отдел „Контратероризъм“ и отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалните сектори на главната дирекция  в Плевен, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Пловдив и Перник, като и следователи от отдел „Следствен“ при СП, под надзора на Специализираната прокуратура.

В процеса на действията по разследването са проверени девет адреса в София и страната. Иззети са два автомобила, мобилни телефони, сим карти, документи за парични преводи, големи парични суми, както и други вещи. На единият от адресите е открито туристическо ремарке с тайник за прекарване на хора с капацитет шест души. Иззети са два луксозни автомобила, използвани от организираната престъпна група - „БМВ”„Х5” и „Рейндж Ровер Спорт“.

За срок до 24 часа първоначално са били задържани 12 души, сред които и сирийски гражданин с хуманитарен статут у нас. Повечето от тях са познати на полицията, много от задържаните са осъждани. Установени и разпитани са 21 свидетели по делото.

На четирима от арестуваните са повдигнати обвинения за организиране и участие в престъпна група, като на двама от тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. На двама от обвиняемите е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева и 2000 лева.
https://dariknews.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди