изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:08 EEST
ОСМОКЛАСНИЧКА ОТ СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ НИ ПОМАГА ДА УЧИМ С МОБИЛНИЯ СИ ТЕЛЕФОН    
Образование Драгомила Стоянова от 8 „в“ клас на училището по изкуствата „Св. Климент Охридски“ се класира на трето място в конкурс за мултимедийна презентация на тема “Как уча с мобилния си телефон”. Конкурсът се организира от Катедрата по Филологически и Природни науки на Русенския университет “Ангел Кънчев”.


В конкурса участваха ученици от 8 до 12 клас и нашето момиче се класира в оспорвана битка с двама дванадесетокласника.
На тържествена церемония на Деня на отворените врати в университета, Драгомила получи наградата си от доц. д-р Т. Богданова. „Гордеем се с този успех на Драгомила и нейната преподавателка по английски език Антония Кондова“ - пишат в сайта на училището.
Самата Драгомила пък определено се гордее, че е възпитаничка на СУ „Св. Кл. Охридски“ и е особено щастлива, че учи английски език под вещото ръководство на г-жа Кондова. Скромно по отношение на собствения си успех, лъчезарното момиче не спря да хвали както училището си и отношението на всички учители към децата, така и начина, по който госпожа Кондова провежда уроците. „На нас ни е много-много интересно в часовете на г-жа Кондова, а тъй като изучаваме усилено английски език, се виждаме често. Г-жа Кондова непрекъснато ни повтаря, че не е нужно за зубрим, можем да усвояваме много знания, докато играем. В нейните часове интензивно използваме новите технологии, учим с електронни учебници, правим мултимедийни презентации… Много често задачите, които имаме в усвояването на материала, ни правят „отборни играчи“, а това ни учи да работим в екип. В нейните часове винаги е интересно, а самата тя е прекрасен човек, който се държи с нас като с приятели и мисля, че – освен знания по английски, ни дава много-много повече – учи ни на безкрайно полезни за бъдещето ни неща…“ Оказва се, че именно г-жа Антония Кондова е поощрила участието на Драгомила в конкурса. Както с факта, че винаги „рови“ за конкурси и ентусиазира учениците си да участват в тях, така и с факта, че самата тя ги провокира да използват мобилните си телефони в работата. Именно този добит вече опит в часовете по английски език е презентирала Драгомила на конкурса и именно с този иновативен подход е спечелила сред конкуренция на по-големи от нея участници. И именно на г-жа Кондова момичето изказва огромната си благодарност – както за помощта при изработване на презентацията, така и за всичко, което й е дала до момента.
Драгомила ще учи в новата паралелка по графичен дизайн. Тя определено има афинитет към математиката, участва и винаги се класира на математически състезания, обича рисуването и вече знае, че ще продължи да се занимава в сферата на компютърните технологии и дизайна. Екипът на „Нова добруджанска трибуна“ от сърце поздравява лъчезарното момиче и неговата преподавателка с успеха!
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди