изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:09 EET
ТУК НИ НАТИКВАТ С ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ: В Канада записаха бебе с "трети пол"    
По света Властите в Британска Колумбия (Канада) издадоха на осеммесечно момче медицински картон, в който не е указан полът на детето, съобщава Time. В документа в графата "пол" е написана латинската буква U, което може да означава от една страна "неопределен" (undetermined), или Неустановен (unassigned).

По думи на майката на детето - трансджендърката Кери Доти, това било направено с цел в бъдеще детето да се определи само. Доти е член на организацията Gender-Free ID Coalition, която защитава в канадските съдилища правата на децата за "неопределен пол" в документите при раждане.



Както отбелязва телеканалът CBS News, след властите в Британска Колумбия аналогично решение може да приемат и тези в провинциите Онтарио и Албърта. Третият пол, или третият джендър - това е термин, който се използва за хора, които по своя воля или като обществен консенсус, не се идентифицират нито като мъж, нито като жена. Към него се отнасят и хората, които се причисляват към пол, различен от масово приетата концепция.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди