изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:18 EEST
ПРОЛИВЕН ДЪЖД ЗАТВОРИ В КАПАН РИБАРИ НА ЯЗОВИР ОДРИНЦИ; ХОРЕОГРАФ: ГОЛИ ТАНЦЬОРКИ ИЗРАЖДАТ ФОЛКЛОРА НИ    
НовиниПроливни дъждове затвориха в капан тридесетина рибари, сред които и жени, в района на язовир Одринци в община Добричка. Снощи около 23 часа от капана са успели да излязат пеша двама от рибарите, които са се борили с кални потоци вода, достигащи им до колене. Другите са останали да нощуват в колите си по черните пътища и на места в чашата на язовира. В първите часове на деня е бил извлечен с мощен трактор К 700 един от автомобилите, а след това още две коли. Днес сутринта за бедстващите са били уведомени Гражданска защита и Община Добричка.


По обяд екип на Гражданска защита, воден от началника на поделението Живко Гочев успя да се добере до бедстващите любители-риболовци и пожелалите от тях да излязат до селото бяха изведени от чашата на язовира. Други останаха по колите си, а трети продължават да са на палатки. Всичкси останали в чашата на язовира имат храна, топли дрехи и чакат времето да се оправи, за да бъдат извлечени с тежки машини или сами да се върнат по домовете си. Сред рибарите са хора от Добричко и Варненско.
********************
Българските държавници се интересуват само от танцьорки с иекини и без бикини. Това каза президентът на международния фестивал за автентичен фолклор "Софийска пролет 2008" Иван Тодоров по повод отсъствието на представители на държавните институции на откриването на 4-то издание на фестивала. Вместо столичният кмет Бойко Борисов, Тодоров откри официално фестивала, организиран от фондация "Европа", съюза на народните читалища и под патронажа на столичния кмет.
Всички са поканени, но са много ангажирани, обясни хореографът, който от 60 години се занимава с народно творчество. От дипломатите на откриването присъстваха временно управляващия посолството на Хърватия у нас Станко Цмречняк и културното аташе на руското посолство.
НДТ – 3 май 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди