изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:24 EEST
СНЕЖАНА ОТ СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” – РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪРВЕНЕЦ ПО ГЕОГРАФИЯ    
Образование
Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ има своя първи републикански първенец на олимпиадата по география. Това е Снежана Тодорова Стоянова от X „a“ клас, която завоюва първо място във възрастта 14 – 16 години на Националната олимпиада по География и икономика, проведена на 28 и 29 април в град Стара Загора. Неин преподавател е г-н Станислав Полименов.
За олимпиадата се класираха общо 89 ученици от Областните кръгове в цялата страна. Във възрастовата група на Снежана участниците бяха 30.


Състезанието се проведе в три кръга: първи (с писмен отговор на 30 въпроса за 60 минути); втори (мултимедиен тест с 20 въпроса за 20 минути) и трети (най-трудният, с участието на седемте най-добре представили се 14-16 годишни ученици – разработване на писмен текст по индивидуално зададен актуален казус за решаване на значим световен проблем).
Снежана Тодорова Стоянова, определена и тази година от Педагогическия съвет на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ за носител на годишната награда „Ивайло Петров“, стана безапелационен първенец на Националната олимпиада по География и икономика с общо 329,5 точки (от максимум 400 възможни), като завоювалият второ място има 10 точки по-малко от победителката.
Снежана получи покана да се включи в националния отбор по География и икономика, за да представя България на предстоящ световен форум в Канада. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди