изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:05 EEST
ИНФОРМАЦИОННА ОБИКОЛКА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
Новини На 17 април Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) стартира в гр. Каварна информационната си кампания на тема: „Възможности за финансиране с европейски средства и електронно кандидатстване“.


През месец април ОИЦ-Добрич проведе информационни срещи в гр. Каварна, гр. Шабла, гр. Добрич, гр. Тервел и с. Крушари. Близо 90 представители на общинска администрация, общински съветници, кметове и кметски наместници, неправителствени организации, работодатели, собственици на съществуващи предприятия, обучителни и образователни организации, земеделски производители, граждани и медии взеха участие в организираните информационни събития.
Представени бяха отворените и предстоящи процедури по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“, „Иновации и конкурентоспособност“, „Региони в растеж“, „Добро управление“ и „Наука и образование за интелигентен растеж”.
В посетените общини имаше засилен интерес към отворените за кандидатстване подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани", 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ и седемте процедури за общините в селските райони по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони.
В черноморските общини Каварна и Шабла, екипът на центъра представи актуалните и предстоящи възможности за финансиране по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.
Презентирана бе и инициативата WiFi4You на ЕС за безплатен достъп до безжичен интернет за граждани и посетители на обществени места в общините, които все още не са се регистрирали в електронната платформа. Инициативата е финансирана по Механизма за свързване на Европа – сектор „Телекомуникации“.
Присъстващите се запознаха и с възможностите за транснационални партньорства по програма „Европа за гражданите“, чиято главна цел е да допринесе за разбирането на гражданите за ЕС, неговата история и многообразие и да насърчи европейското гражданство, както и четвъртата покана на Програмата за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ Европа, която ще стартира през месец май.
 Бе представен и Фондът за регионално сътрудничество, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм, подкрепящ проекти за транснационално и регионално сътрудничество в приоритетните сектори чрез обмен на знания, опит и добри практики в разработване и прилагане на политики.
На всички среща бе демонстрирана функционалността на Информационната система за управление и наблюдение на средствата на ЕС в България 2020 (ИСУН 2020), единственият начин за кандидатстване и отчитане на проекти финансирани с европейски средства. Разяснен бе начина на подаване на проектно предложение в модула „Е-кандидатстване“ - регистрация и създаване на потребителски профил, попълване и подаване на електронен формуляр за кандидатстване и прикачване на необходими приложения към него.

Цикълът от информационни събития в област Добрич ще продължи и през месец май – на 11 май в гр. Генерал Тошево и на 15 май – в гр. Балчик.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.10 секунди