изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:29 EEST
Коктейл "Манхатън" - класика с уиски    
Кулинарни Редица бармани го наричат един от най-добрите коктейли на всички времена. И наистина коктейл "Манхатън" е класическа комбинация от уиски, сладък вермут и битер, на която малцина биха устояли.

Предполага се, че коктейлът е създаден през 80-те години на 19 век от доктор Иан Маршъл на парти, организирано от лейди Рудолф Чърчил (майката на Уинстън Чърчил). То се състояло в Манхатън Клуб в Ню Йорк. Според мнозина обаче тази история е мит, тъй като по това време тя била бременна и в Англия.

Според друга версия мъж на име Блек измислил "Манхатън" в известния ресторант Хофман Хаус в Ню Йорк. Независимо кой го е създал обаче, първата рецепта за коктейла е официално публикувана през далечната 1891 г.


Класическата формула за "Манхатън" предполага използването на американско уиски от ръж, но коктейлът често се приготвя и с бърбън или канадско уиски. Препоръчително е той да се разбръква, вместо да се приготвя в шейкър, тъй като така се разпенва, което е нежелателно.

Обикновено "Манхатън" се сервира с кубчета лед и се украсява с коктейлна черешка или кора от портокал. Подходящи чаши за него са тези за уиски или за шампанско и мартини.

http://www.highviewart.com

  1. Шест летни коктейла, от които се дебелее най-много
  2. Нискокалорични летни коктейли
  3. 8 причини с които Блъди Мери ви прави по добри любовници
  4. Коктейл Rob Roy
  5. Питието е есенцията на еротичната кухня
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди