изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:07 EET
ФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ    
СпортФУТБОЛНИ НОВИНИ ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД СЕ РАЗДЕЛЯ С БЛИНД И ДАРМИАН

Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е информирал крайните защитници Матео Дармиан и Дейли Блинд, че няма да разчита на тях през новия сезон и са свободни да си търсят нови отбори, съобщава "Таймс".

Блинд и Дармиан имат договори до лятото на 2019 година, като с продажбата им "червените дяволи" ще опитат да вкарат свеж капитал в клуба. И двамата играчи пристигнаха на "Олд Трафорд" по времето на предишния мениджър Луис ван Гаал, но след оптимистично начало постепенно изгубиха титулярните си места и се превърнаха в твърди резерви.

 

ПОРЕДНАТА ЛУДА РИМСКА ВЕЧЕР СЕ ОКАЗА ЩАСТЛИВА ЗА ЛИВЪРПУЛ

Отборите на Рома и Ливърпул оправдаха очакванията за зрелищен сблъсък във втория полуфинал от Шампионската лига. Двата тима си отбелязаха шест гола, Рома спечели с 4:2, но накрая ликуваха “мърсисайдци” благодарение на успеха си с 5:2 в първия мач. Италианският тим стигна до победата едва в последните четири минути от мача, а може да се чувства и ощетен, след като реферът Дамир Скомина подмина дузпа за игра с ръка на Александър-Арнолд. Така Ливърпул се класира на първи финал в Шампионската лига след 2007 година, когато загуби с 1:2 от Милан. Този път съперник на английския тим в Киев на 26 май ще бъде носителят на трофея Реал (Мадрид), който се е прицелил към 13-о отличие от надпреварата. Двата тима са оспорвали трофея в КЕШ преди 37 години в Париж, когато Ливърпул печели с 1:0. Това е и последният европейски финал, загубен от "белия балет", който сега ще има възможност да вземе реванш.

Римляните стартираха агресивно в търсене на ранен гол и първата ситуация пред вратата на Кариус дойде след минута игра. Стефан Ел Шаарауи технично вдигна топката към Един Джеко, но босненецът не успя да я насочи добре с глава. Агресията в играта на домакините си пролича в петата минута, когато Даниеле де Роси фаулира Мохамед Салах в средата на терена и египтянинът се изправи, накуцвайки. Играта отново се пренесе пред вратата на Ливърпул, като първо Един Джеко овладя една топка почти на аутлинията и я върна назад, но нямаше негов съотборник да стреля. Последва отличен опит на Алесандро Флоренци да порази вратата с удар отдалеч, но топката мина встрани. Ливърпул отговори на натиска с мълниеносна контраатака. Роберто Фирмино чукна топката надясно към връхлитащия Садио Мане и сенегалецът прониза вратата на Алисон. Голът поукроти устрема на Рома и играта постепенно се пренесе пред вратата на “вълците”. На два пъти Мане имаше претенции, че е бил фаулиран в наказателното поле, но реакция от рефера на последва. Рома успя да изравни в 15-ата минута с доза късмет. Далечна топка попадна у Ел Шаарауи, който я прати пред вратата, а в опита си да изчисти защитникът на Ливърпул Ловрен я прати в главата на Джеймс Милнър и след рикошет тя влетя във вратата. Играта стана много открита, като атаките се редуваха към двете врати. В 25-ата минута Алисон спаси Рома от второ попадение, но след изпълнения ъглов удар беше безпомощен след удара  с глава на Жоржиньо Вайналдум. Много активният в този мач Ел Шаарауи можеше да изравни в 35-ата минута, след като стреля технично от границата на наказателното поле, но страничната греда спаси Ливърпул от попадение. До края на полувремето Рома не успя да върне равенството и в крайна сметка Ливърпул се оттегли с гол аванс.

В началото на втората част Рома отново упражни натиск, а в 49-ата Един Джеко беше повален в наказателното поле, но дузпа не последва, тъй като реферите прецениха, че босненецът е бил в засада. Само три минути по-късно обаче равенството беше възстановено. Ел Шаарауи проби отдясно, стреля, Кариус изби, но топката попадна у Джеко, който при добавката не сбърка - 2:2. В 60-ата минута “джалоросите” бяха близо до пълен обрат, след като влезлият като резерва Дженгиз Юндер беше изведен зад отбраната на Ливърпул, но макар и да игра с топката, не успя да отправи удар. Малко по-късно пък беше спестена дузпа за Рома, след като Александър-Арнолд игра с ръка след удар отблизо на Ел Шаарауи. Домакините продължиха да търсят поне победата в този мач, след като времето за обрат неумолимо изтичаше. Драмата стана пълна в 86-ата минута, когато белгийският национал Раджа Наинголан с топовен удар направи Кариус безпомощен, като топката влезе в мрежата, след като рикошира в лявата греда. В последната минута на добавеното време реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Клаван, която беше реализиран от Наинголан. Време за нещо повече обаче нямаше и така Ливърпул се класира за финала в Киев, а за римляните ще остане утехата, че изиграха пореден зрелищен мач.

 

МАРАДОНА ОСТАВА НАЧЕЛО НА АЛ ФУДЖАЙРА

Легендата на световния футбол Диего Марадона реши да остане треньор на Ал Фуджайра, който се състезава във втора дивизия в първенството на ОАЕ. Преди няколко дни тимът не успя да спечели промоция за елита. Равенството с Корфакан разочарова Дон Диего и той заяви, че ще напусне Ал Фуджайра, но вчера стана ясно, че аржентинецът е премислил.

Клубът на Марадона се похвали в социалните мрежи, че той е подписал нов едногодишен договор. Досега световният шампион от 1986 година е бил наставник на Ал-Уасл в ОАЕ, а преди това водеше националния отбор на Аржентина.

 

ГРАНДОВЕ ОТ ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ ПО ПЕТИТЕ НА СИМЕОНЕ

Клубове от Испания и Италия се интересуват от привличането на нападателя Джовани Симеоне от Фиорентина, съобщават медиите в двете европейски страни. Синът на Диего Симеоне е следен от испанските Валенсия, Севиля и Виляреал, както и от италианските Рома, Ювентус и Интер.

Младият 23-годишен аржентинец реализира своя първи хеттрик за "виолетовите" преди четири дни при победата с 3:0 срещу Наполи в мач от шампионата на Италия.

Договорът на Симеоне с италианския клуб е до лятото на 2022 година, а трансферната му цена е около 17 милиона евро. Младежкият национал на Аржентина премина във Фиорентина от Дженоа през миналото лято.

 

РУБИН ИСКА ДА ЗАДЪРЖИ ИВЕЛИН ПОПОВ

Спортният директор на Рубин (Казан) Рустем Сайманов призна, че клубът има желание да задържи в редиците си българския национал Ивелин Попов. В момента той играе там под наем от Спартак (Москва), но всички са доволни от представянето на Попето и имат желание да го задържат за постоянно. “Попов ни харесва. Той е много добър играч, приятелски настроен и веднага се вписа в отбора. Дали ще остане при нас, зависи от много фактори. Трябва да уточним финансовите параметри, освен това трябва да видим какво е мнението на Спартак по този въпрос. Нашето желание е да го задържим. Смятам, че и други отбори искат да го имат в редиците си. Много ще зависи от финансовата страна на въпроса. Все още не сме говорили с Попов по този въпрос. Сега наближава краят на сезона и ни предстои важен мач с Динамо”, заяви Сайманов.

 

КРИСТИАНО РОНАЛДО ПОДГОНИ РЕКОРД НА КАСИЙЯС

Мегазвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо подгони рекорд на бившия вратар на "белия балет" Икер Касийяс по брой мачове в Шампионската лига. Португалецът записа мач номер 152 в турнира срещу Байерн (Мюнхен) във втория полуфинал.

До абсолютния рекорд на Касийяс от 167 мача го делят едва 15 срещи. Ако е здрав, Кристиано ще го настигне още през следващите два сезона. Роналдо вече държи рекорда за най-резултатен играч в турнира със 120 попадения. Той е лидер при голмайсторите и през този сезон, като има вече 15 попадения.

 

БОКА ХУНИОРС ПРЕДЛОЖИ ПЕТМЕСЕЧЕН ДОГОВОР НА БУФОН

Бока Хуниорс отправи примамлива оферта към вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон, съобщи Infobae. Аржентинският гранд е готов да плати на 40-годишния страж 2,5 милиона долара за петмесечен договор, което е по 500 000 долара на месец. В Бока се надяват да убедят Буфон да играе за тима заради шанса да триумфира в „Копа Либертадорес” - южноамериканския еквивалент на Шампионската лига, която Буфон така и не успя да спечели с Ювентус.

В Бока очакват отговора на Буфон до 17 май.

 

КАЛДЕРОН: ХАРИ КЕЙН Е ЦЕЛТА НА РЕАЛ

Бившият президент на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон смята, че голямата трансферна цел на „кралския клуб” през лятото ще бъде голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн. Нападателят има договор с "шпорите" до 2022 година, като самият той вече обеща на феновете, че със сигурност ще е в отбора и през следващия сезон. Другият вариант за атаката е голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски. "Целта на Реал, без съмнение, е Кейн. Ако искат играч за следващите пет или шест години, те ще се пробват за Кейн, но Даниел Леви ще иска цяло състояние за него. Доколкото знам, Тотнъм няма желание да го пусне, но от Байерн също твърдят, че Левандовски няма да ходи никъде. Румениге заяви, че може да се обзаложи, че той ще бъде в Байерн и през следващия сезон, но това сме го чували много пъти. Моят опит сочи, че самият играч има последната дума къде да отиде", заяви Калдерон.

 

РОНАЛДИНЬО РАЗБРАЛ С ЕДИН ПОГЛЕД, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕ В ИСПАНИЯ

Бившият бразилски футболист Роналдиньо разкри, че един поглед му е бил нужен, за да разбере, че ще има успех в испанската Примера дивисион. Легендарният бразилец премина от Пари Сен Жермен в Барселона, като по думите му във Франция играта е била повече подчинена на физиката, докато в Испания - на техниката. “В Лига 1 има много футболисти от Африка, които са високи и здрави момчета. Като пристигнах в Испания и видях срещу какви слаби в сравнение с тях физически футболисти ще играя, веднага си помислих: “Тук ще имам успех”, споделя Роналдиньо, който в кариерата си е играл още за Гремио, Милан, Атлетико (Минейро), Керетаро и Флуминенсе.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди