изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:21 EET
„ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“    
НовиниДнес, в Деня на Европа, Областен информационен център - Добрич ще проведе Ден на отворените врати по проекти с европейско финансиране. Ще се проведе информационно събитие, на което ще бъдат представени проекти, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., променили живота на жителите на град Добрич. Събитието е част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018“ и ще се проведе и във всички страни от Европейския съюз.

Информационната кампания следва заключенията на Съвета „Как политиката на сближаване да стане по-ефективна, по-значима и по-видима за нашите граждани" и цели да насърчи гражданите да посетят или да отбележат финансираните от ЕС проекти. EUinmyRegion има за цел да насърчи гражданите да откриват проекти на ЕС близо до тях, като: отворят вратите на проекти, финансирани от ЕС, за гражданите; изберат най-добрите снимки и ги регистрират за участие във фотоконкурса на ЕК; напишат истории за проекти на ЕС и участват с тях в конкурса за блог, както и викторина за европейските региони, за да могат гражданите да споделят своя опит и истории, свързани с проекти, финансирани от ЕС, и да спечелят интересни награди.
    В рамките на информационното събитие и Деня на отворените врати ще се проведе Велотур „ЕВРОПА В МОЯ ДОБРИЧ 2018“, като с велосипеди ще се направи обиколка по обекти финансирани с европейски средства в град Добрич.
    Стартът на събитието е в 14 часа от сградата на Община град Добрич, където кметът на общината г-н Йордан Йорданов ще представи проектите, които се изпълняват от общината. Участниците с велосипеди ще преминат през цялата централна градска част и ще посетят АЕМО "Стария Добрич" и Дом-паметник „Йордан Йовков“, както и ще се разходят в градски парк „Свети Георги“, чието пълно обновяване бе със средства по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013.
    Събитието ще приключи в залата на  Общински младежки център „Захари Стоянов“, където ще се проведе викторина с награди за всички участници. Ще се включат младежките работници и младежи от Общинския младежки център „Захари Стоянов“ гр. Добрич, ученици от Финансово – стопанска гимназия „Васил Левски“ – училище посланик на Европейския парламент, както и екипа на Областен информационен център - Добрич.
    Добрич е вече позициониран на картата на „Европа в моя регион 2018“, заедно с над 1 300 събития  на територията на цяла Европа на следният линк: http://ec.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди