изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:02 EEST
Главната мисия на съвременните политици е да опазим мира    
Парламент От името на ПГ на ВОЛЯ депутатът Слави Нецов прочете Декларация по случай 9-и май, която народните представители от партията озаглавиха Декларация на благодарността и на мира:


 

Уважаема госпожо председател,

Уважаеми колеги,

Декларацията на партия ВОЛЯ по случай 9 май ще бъде  Декларация на благодарността и на мира.

110 милиона души от 61-а държави воюват на територията на 40 страни в продължение на 2 195 дни. Загиват 75 милиона души, от които 50 милиона са европейци. 12 милиона са погубени в концентрационните лагери, десетки милиони са изчезнали или тежко ранени.

Съзнанието на съвременния човек трудно може да възприеме тази потресаваща статистика. Защото зад всяка цифра стоят отделни човешки съдби. Няма толкова силни думи на нито един език, които да обяснят какво са преживели хората по време на Втората световна война. Няма думи, които да дадат определение за цената на човешкия живот, няма и мерна единица за патриотизма. 

Ние от ВОЛЯ смятаме за абсолютно недопустими опитите днешният ден да бъде използван като пореден повод за разделяне на обществото –ден на победата ли е или ден на Европа. Няма такава дилема, колеги! За всеки е ясно, че без победата на 9 май над хитлеро- фашистка Германия, нямаше да има никакъв Ден на Европа. Нека никой не се опитва да засенчи паметта на героите с пропаганда. На този ден можем само да се поклоним и да замълчим!

В една от най-популярните руски военни песни се пее „Славеи, не тревожете войниците, нека малко поспят….” Милионите смели мъже, жени, деца, дали живота си за спасяването на света от фашизма, спят своя вечен сън. Но тяхната смелост и саможертва никога няма да бъдат забравени! Затова днес от всяка европейска столица трябва да се чуе само и единствено “Благодарим”!

Кръстихме нашата декларация и Декларация на мира. Защото нищо не е възможно, ако той не съществува. Не само в името на милионите жертви, но и в името на  собственото ни бъдеще, сме длъжни да спрем всеки самозабравил се съвременен политик, който дрънка оръжия и вижда силата и агресията като единствен път за междудържавни отношения.  Ако човечеството не е способно да си вземе поука, историята ще се повтори, но в още по-страшен вариант. Това ли искаме за децата си? Да загиват на бойни полета, вместо да овладяват науки, да създават семейства и да се радват на живота?! Сигурно това са искали за себе си и онези смели младежи, призовани да се опълчат на хитлеристка Германия. Но безразсъдството на един обезумял политически елит в Европа реши съдбата им по друг начин. Не можем да допуснем подобен погром над човешката цивилизация да се случи отново. Главната ни мисия на съвременни политици е да пазим мира като най-ценното, което наследихме от 20-ти век. И за това също ще бъде нужен много кураж, независимост и ВОЛЯ. Но преди всичко Патриотизъм!

Честит празник!

На снимката:  Веселин Марешки от Червения площад в Москва,
където днес е на посещение послучай 9 май. В профила си във фейсбук той
написа: "Поклон пред паметта на десетките милиони бойци от 61 държави,
дали живота си за да я има днес Европа, за да ни има нас. Думите са
безсилни да опишат енергията и емоцията, когато си в Москва точно на
този ден. Усеща се безграничната сила и духа на реската нация, смазала
фашизма. Честит празник, европейци!"
www.volya.bg

Харесайте страницата ни ВЪВ ФЕЙСБУК ТУК

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди