изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:50 EEST
Огнен ад в Дубай! Пламна 15-етажна сграда (ВИДЕО)    
По света Пожар обхвана многоетажна сграда в района на марината в Дубай по време на пясъчна буря в Обединените арабски емирства. Пожарната загаси огъня, никой не е пострадал. В резултат на пожара в 15-етажната сграда "Дзен тауър" в запрашеното от бурята небе се изви гъст стълб пушек. Полицията отцепи района, докато хората бягаха на улицата.

По думите на ръководителя на службата за защита на населението в Дубай пожарникарите дошли за шест минути, а след това за 45 минути са загасили пожара. Засега не е ясно какво е предизвикало пламъците. Но, както изглежда, по сградата има елементи, от които огънят се е подхранвал. В Дубай, където е пълно с небостъргачи, имаше поредица пожари в многоетажни сгради. Миналата година дубайските власти приеха нови правила за противопожарна безопасност, изискващи пожароопасните елементи по облицовката на сградите, да бъдат заменени с по-огнеупорни покрития. За поне 30 000 сгради властите в ОАЕ бяха излезли със заключение, че по облицовката им има елменти, които според експертите благоприятстват бързото разпространение на пламъци. През април се подпали върхът на 68-етажната "Алмас тауър" в друг дубайски район.
 https://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди