изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:50 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - 15.05.2018    
Ред и сигурностИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР - 15.05.2018



София. Столични криминалисти задържаха 34 – годишен мъж. Снощи, малко след 18 часа, в полицията бил получен сигнал за пострадал мъж в района на спирка на масовия градски транспорт на бул. „Сливница“ и ул. „Опълченска“. На място незабавно са изпратени екипи на полицейски екипи и Бърза помощ.  Пострадалият - 18- годишен бил транспортиран за оказване на медицинска помощ и оставен за лечение в болнично заведение с прободна рана в областта на гърдите. Благодарение на адекватната реакция на водача на тролейбуса бил задържан извършителят на деянието - Г.Г./34г./, с криминални регистрации в полицията за престъпления, свързани с наркотици и кражби. По първоначални данни, след възникнал спор в превозното средство, задържаният намушкал с нож в областта на гърдите младежа, малко преди пострадалият да слезе на спирката. Шофьорът побързал да затвори вратите на тролея, за да възпрепятства бягството на извършителя до идването на полицаите. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.

Габрово. На 14 май, около 23 часа, в РУ-Дряново бил получен сигнал за битов скандал на ул. „Васил Левски“ в града. На място незабавно пристигнали полицейски служители, които били „посрещнати“ с ругатни и закани на 20-годишен местен жител - участник в спречкването. Младият мъж бил видимо пиян, опитал да пречи на униформените и блъснал един от полицейските служители. Задържан е за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Враца. Трима мъже са задържани в полицията и срещу тях е образувано бързо производство. На 14 май сутринта, при обход на района на ж.к. „Сениче“, полицейски патрул забелязал трима мъже със съмнително поведение. Установена била самоличността им - Й.Б./19г./ от Враца,  М.Д./23г./ от Ботевград и К.М. /20г./ от с. Литаково, общ. Ботевград. Тримата се придвижвали с лек автомобил „Фолксваген Голф“. При извършена проверка в колата били открити 4 акумулаторни батерии, 2 CD-player, решетки от брони, странични огледала за лек автомобил. В хода на разследването криминалистите установили, че всичките детайли и авточасти са отнети от шест леки автомобила, паркирани в ж.к. “Дъбника“ и автомобил, паркиран на ул. „Черноризец Храбър“ в града. Работата по случая продължава.

Вчера, на територията на Козлодуй, е проведена специализирана операция, насочена срещу производството и разпространението на наркотични вещества. На ул. „Христо Ботев” бил спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от А.А./32г./ от Козлодуй. В обособен тайник полицейските служители открили шише със 7 пликчета, съдържащи бяло кристално вещество, с общо тегло около 7 грама  и пликче тип „спейсбек”, съдържащо 13 таблетки, с общо тегло около 6 грама. При направения полеви наркотест веществото реагирало на хероин. В хода на последвали процесуално – следствени действия на адрес, обитаван от А.А., са намерени пликче с 1г бяло кристално вещество и 3 таблетки, с общо тегло около 2 грама – също реагирали на хероин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу 21-годишна пловдивчанка за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. По първоначални данни, в ранните часове на 11 май, в заведение в областния град младата жена нанесла удар в лицето на своя връстничка. С полицейска заповед извършителката е задържана за едно денонощие във Второ РУ. Работата продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Наркотици били иззети от дрогиран водач вчера в Пловдив. В хода на полицейска проверка екип на Четвърто РУ установил, че 22-годишен пазарджиклия е седнал зад волана на лек автомобил „Форд“ под въздействието на наркотици. При последвалия обиск у младия мъж били открити две пакетчета с марихуана и амфетамин. По случая е образувано бързо производство. Уведомен е дежурен районен прокурор.

Стара Загора. Оръжие и боеприпаси са иззели служители от Казанлък. При извършена проверка в дома на 61-годишен мъж, те открили огнестрелно устройство, тип „писалка“ и 103 бойни и ловни патрони от различен калибър. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него е образувано бързо производство  за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.  В хода на процесуално – следствени действия в дома на 18-годишен, са иззети незаконно притежаван боен револвер, 12 боеприпаси от различен калибър, 20 монети с нумизматична стойност и шест регистрационни табели за МПС. В РУ – Казанлък са образувани две досъдебни производства за престъпления по чл.278, ал.1 и чл.339 от НК.

Хасково. Цигари и алкохол без бандерол са иззели полицаи на РУ- Харманли и  Свиленград.  2200 къса папироси са открити в лек автомобил „Фолксваген“ в с. Момково, собственост на 32-годишна жена. В частен дом в село Преславец, обитаван от 38-годишна жена, служителите на реда намерели 950 литра течност с мирис на алкохол. Безакцизните цигари и алкохол са иззети с протоколи от собствениците им и са им съставени съответно акт по Закона за акцизите и данъчните складове и досъдебно производство. 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди