изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:45 EEST
ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „СВ. КЛ. ОХРИДСКИ“ РАЗВЪЛНУВАХА ДОБРИЧ С МЮЗИКЪЛА ,,СЛИВИ ЗА СМЕТ”    
КултураНа 17 май залата на куклен театър „Дора Габе“ се оказа тясна да побере всички желаещи да се насладят на второкласниците  от училището по изкуствата в Добрич „Св. Кл. Охридски“, които представиха  музикално танцовата приказка "Сливи за смет".


Новият прочит на българската народна приказка е продиктуван от Иновативното обучение, станало част от интердисциплинар    ната дейност на учениците от СУ „Св. Климент Охридски”. Творческият екип мюзикъла избира именно това българско народно произведение, защото темата е актуална и днес. Постановката носи изцяло характера на фолклора, „за да не губят корена си малките  във века на технологиите“ -  както казват създателите на мюзикъла.
Преподавателите, Гергана Димитрова – хореограф, Керанка Димова и Анелия Андреева – учители на втори „в” клас, имат за цел да покажат нравствените ценности на един народ, успял въпреки всичко да се съхрани и да продължи напред. Чрез съвременни похвати, иновативни методи и еклектика от изкуствата и художествената литература, момиченцата и момченцата от втори ,,в" клас на СУ „Св. Климент Охридски” се превъплъщават в истински артисти на сцената на ДКТ „Дора Габе”. По детски те отразяват бита и моралните ценности на българина в далечни времена.                                                                  


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди