изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:37 EET
СУ „ ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ” ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ /СНИМКИ/    
Образование
Тържествено и трогателно, с много усмивки, закачки и позитивни емоции, абитуриентите от Випуск 2018 на СУ ”П. Р. Славейков” се разделиха със своето училище и със своите учители. Красиви и усмихнати млади хора, изпълнени с мечти, сили, амбиции, любов – това са зрелосниците от 12 а клас – паралелка с профил „чуждоезиков – английски език”, с класен ръководител г-жа Соня Славова.


Те за последен път прекрачиха прага на родното училище за да споделят с близки, съученици, учители и приятели трепета на празника.
За доброто настроение в Актовата зала на училището помогнаха скечът за избор на актьори за филма „Титаник”, страхотните изпълнения на Димитрина Германова и Максим, виртуозният танц на театър „Дея”. Всички се раздадоха на сцената и тяхното вълнение се предаде на цялата публика.
Към времето в училище всеки славейковец  ще се връща винаги с носталгия, защото в каквато и посока да поеме животът - едно е сигурно – между стените на класните стаи всеки оставя частица от себе си.


Абитуриентите благодариха на своите учители, че са ги напътствали, че са били до тях в трудни моменти, че са им помогнали да пораснат. Чрез кратки послания към всеки от преподавателите си те изразиха своята обич и благодарност за грижите и усилията, за всеотдайния труд и търпението, проявени към тях през годините. „Когато бяхме на пет, големите ни питаха какви искаме да станем, като пораснем. А ние отговаряхме с най-обикновени професии – като астронавти, президент, галактически стопаджии или  принцеси. Когато бяхме на десет, големите ни попитаха отново. Ние отговаряхме по-различно: рокзвезди, актьори или принцеси. Сега обаче ние пораснахме и всички очакват конкретен отговор. Сега не е време за бързи и сложни решения. Сега е времето, в което да правим грешки, да хващаме грешния влак и да пристигаме на чужда гара, да се влюбваме – отново,  да си променяме мнението и след това да го променим отново, защото нищо не е вечно”, каза Даниел, от името на всички абитуриенти.
Класната на 12 а, г-жа Соня Славова, поднесе изненада на момчетата и момичетата и заедно, развълнувани и разплакани казаха последно „сбогом” на училищния живот.
„Бъдете отговорни и целеустремени, мечтатели и добри приятели и никога не забравяйте своето училище”, се обърна към абитуриентите директорът Георги Георгиев.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди