изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:56 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 19-21.05.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 19-21.05.2018





На 18 май, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Карапелит, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал през прозорец в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити с общо тегло около 30 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 15:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал по главен път I-9 в района на град Каварна. На място е установено, че лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация на кръгово кръстовище не пропуска движещия се с предимство лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При сблъска на МПС, лекия автомобил „Ситроен” се преобръща на пътното платно. Вследствие на инцидента е пострадала 36-годишна жена от град Каварна, пътуваща в лек автомобил „Рено”. Жената е настанена в МБАЛ Каварна с комоцио, без опасност за живота. Извършените проверни на водачите на МПС за употреба на алкохол са с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 май, около 00:40 часа в град Тервел е получено съобщение за нарушаване на обществения ред по ул. „Цар Иван Асен II” в град Тервел. На място е установен Б.Т. (31 г.) от град Тервел, който във видимо нетрезво състояние отправя заплахи за самопразправа спрямо А.М. (48 г.) и членовете на неговото семейство. Агресивния мъж е задържан за 24 часа в РУ МВР Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ МВР Каварна са установени криминално проявените Д.Д. (13 г.), Й.К. (14 г. ), и двамата от град Каварна. В хода на работа е установено, че двамата са извършители на три престъпления, извършени от началото на месец май т.г., както следва:
-противозаконно увреждане на две оранжерии, находящи се във вилна зона лозята в град Каварна, извършено за времето от 1 май до 2 май 2018 г.;
-кражба на монетник със сумата от 150 лева от вендинг автомат, находящ се в град Каварна, извършена за времето от 13 май до 14 май 2018 г.
-взлом на фризер и опит на кражба на замразени продукти разположен срещу сградата на Община Каварна, извършен за времето от 20:00 часа на 16 май до 08:00 часа на 18 май т.г.
Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На 19 май, около 17:15 часа е получено съобщение за извършена кражба на домашно имущество от частен имот на територията на с. Зимница, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 20 май, около 00:50 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Мини” с добричка регистрация в двора на МБАЛ Добрич. На място е установено, че 51-годишен мъж от град Добрич след извършен преглед в спешно отделение потегля с лекия автомобил, губи контрол над МПС и се преобръща по таван. По първоначална информация водача на МПС получава инфаркт, вследствие на което почива на място е предизвиква ПТП. Пострадала е й возещата се в лекия автомобил 44-годишна жена от град Добрич, която е с фрактури на лява кирка и ръка. Назначена е съдебно медицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 май, около 15:30 часа по ул. „Копривщица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения А.В. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката в мъжа е установена суха тревна маса. При извършения полеви тест, веществото реагира на канабис с тегло 13,5 грама. При последвалите ОИМ и ПСД  в жилището на А.В.  е установено бяло прахообразно вещество с тегло 4,3 грама и суха тревна маса с тегло 2,3 грама, реагиращи съответно на амфетамин и канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 май, около 03:25 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от офис, находящ се по ул. „Александър Стамболийски” в град Добрич. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 20 май до 03:25 часа на 21 май, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 30 кг. трюфели на стойност 2 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 май, около 17:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Конаре, обл. Добрич. Установено е, че за времето от месец ноември 2017 г. до 20 май т.г.. чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на електрически инструменти и ел. уреди. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 май, около 15:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, паркиран в района на в.з. Момчил в град Балчик.  Установено е, че за времето от 11:30 часа до 15:00 часа чрез взлом на стъкло на предна врата, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на лични документи и сумата от 3 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 май, около 13:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „БМВ” паркиран по ул. „Кубадин” в град Добрич. На място е установено, че за времето от 22:30 часа на 19 май до 13:30 часа на 20 май, неизвестен извършител е извършил кражба на страничен мигач, двете регистрационни табели на автомобила и с помощта на техническо средство е увредил четирите гуми на МПС. По случая е образувано досъдебно производство.




 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди