изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:16 EEST
20 ГОДИНИ ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ ДОБРИЧ    
ОбществоНа 27 май тази година се навършват 20 години от създаването на териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич. Тя е една от първите в страната, обединяваща хора с двойно сензорно увреждане. Година по-рано – през 1997 г., целите и задачите на сдружението са обстойно предначертани от  председателя на Националната асоциация на сляпо-глухите – Димитър Парапанов, който за наше огромно съжаление преди броени дни почина! Вечна му памет!


 Сред  първите ентусиасти в нашия град е Калинка Ковачева. Тя и до днес ръководи умело обединението. Други дейни лица сред съсъдбениците й са Златка Андонова, София Ганчева, Светла Маринова, Руска Ангелова, Стоянка Миланова, Илия Костов, Димитър Кънчев, Богдан Петров, Ваня Петкова… Списъкът е много дълъг. Всички те са силни, волеви хора, от които може да се черпи  ентусиазъм и решителност. През 2004 г. бе учреден спортен клуб „Устрем“, а през 2005 г. поетичен клуб към НАСГБ „Вдъхновение“, в който седем от поетите са от Добричка област.
        В годините членовете й са участвали в редица състезания и фестивали за хора с увреждания. Винаги са извоювали челни места в различните надпревари. Участват активно и в общоградски събития. Горди са с постиженията си.
Членовете на териториалната организация ще отпразнуват своя двадесети рожден ден на 28 май от 10. в клуб „Детелина“. Организаторите на инициативата планират първоначално да се проведе рецитал на авторски есета и стихотворения. Участие ще вземат членове на организацията, които се занимават в свободното си време с това хоби. Месец по-късно – на 27 юни - Деня на сляпо-глухия гражданин, ще се проведе редовното годишно отчетно събрание на сдружението.
ТС на ТО - Добрич


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди