изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:17 EEST
Тези 6 неща показват, че започвате бързо да стареете!    
Любопитно Експерти публикуваха ново проучване, според което процесът на остаряване на жените само на една пета зависи от наследствените фактори. Основната причина за увяхването са неблагоприятните външни условия. За тях тялото веднага сигнализира с няколко очевидни признаци.

Специалистите описват шест сигнала от женското тяло, които показват бързото остаряване на организма. За да стигнат до този извод учените са извършили огромна по обем изследователска дейност и са констатирали, че ролята на генетиката в този процес далеч не е първична. Тя е едва 20% от всички фактори. Останалите 80% са свързани с различни външни влияния, съобщават порталът Lifehack.org.

Най-очевидният сигнал е състоянието на кожата. Ако на възраст 25 години по тялото започнат да се появяват пигментни петна или сухи зони, това означава, че е необходимо да се работи за укрепване на ендокринната система. В този случай трябва да коригирате менюто си.

Изтънените и надвиснали клепачи са признаци на стрес, липса на сън, преумора и загуба на тонус. При появата на такива симптоми след 40-годишна възраст, трябва да помислите за състоянието на вътрешните органи.

Третият сигнал са проблемите в месечния цикъл. Когато той е нарушена на 46-годишна възраст, експертите препоръчват тестване на женската репродуктивна система и увеличаване на количеството витамини в диетата.

Изследователите настояват да обръща постоянно внимание на рязката физическа слабост, загуба на коса и нейната чупливост, както и нарушенията на съня. Ако всеки един от тези сигнали се проявява активно в ранна възраст, трябва да потърсите съвет от лекар.  https://jenata.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди