изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:29 EEST
ТОРЕС ВКАРА ДВА ГОЛА И СЕ СБОГУВА С АТЛЕТИКО    
Спорт

Отборите на Атлетико (Мадрид) и Ейбар направиха 2:2 в мач от последния кръг на Ла Лига. Фернандо Торес отбеляза двете попадения за “дюшекчиите” след точни изстрели в 43-ата и 60-ата минута. Публиката на мадридчани беше подготвила впечатляващо изпращане на своя любимец, който изигра последния си мач за клуба. Фернандо оставя в историята 129 попадения в 404 официални срещи за Атлетико.




Големият герой сложи капитанската лента от първата минута. В десетата Ел Ниньо изпусна да открие резултата. Изскочил сам срещу Марко Дмитрович, нападателят не намери правилния удар. Домакините продължиха да търсят празни пространства в защитата на баските. В 31-ата Филипе Луиш и Витоло разиграха добре, а Торес насочи топката близо до гредата, но в аут. В 35-ата гостите от “Ипуруа” изненадващо откриха резултата. Жоан Жордан асистира на Кике Гарсия, който пусна кълбото покрай вратаря - 0:1. В 43-ата мадридчани изравниха чрез Фернандо. Анхел Корея се измъкна от засадата, стрелна се напред и намери Торес с успоредно подаване. Испанският футболист реализира почти на празна врата - 1:1.

“Синьо-червените” гости стартираха по-добре втората част и изпуснаха чрез Дани Гарсия (51) и Кике Гарсия (55). В 60-ата минута резервата Диего Коща изведе Торес по превъзходен начин, Фернандо финтира вратаря и насочи топката в мрежата - 2:1. В 63-ата тимът на Диего Симеоне остана с човек по-малко след втори жълт картон на Люка Ернандес. В 70-ата Ейбар изравни след прекрасен шут на Рубен Пеня, който спря на гърди и стреля мощно от 19 метра, за да не остави шансове на Ян Облак - 2:2. До края резултатът остана непроменен.

Атлетико изпраща много силен сезон, в който спечели трофея от Лига Европа и завърши на второ място в испанското първенство.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди