изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:03 EEST
Уникален Открит урок по Родолюбие получиха в Албена най-добрите тенисисти на България при юношите и девойките до 14 г.    
Спорт
Уникален Открит урок по Родолюбие получиха в Албена най-добрите тенисисти на България при юношите и девойките до 14 г., които в момента представят страната ни на турнира от категория 1 на ТенисЕвропа. Те се докоснаха до оръжия от неолита - каменна брадва, боздуган, сърп от рог и копие с кост. От времето на траките видяха щит, лятна дреха на "пелтаст", шапка лисица.


В курорта отблизо се запознаха със съкровища от родната ни история - най-старо обработвано злато (бикчета), Панагюрско златно съкровище - амфора и ритон козел, Маската на Терес 1.
Докоснаха се и до оръжията на прабългарите - камшик, лък, стрели, колчан за стрели, меч, брадва.
Благодаря на Tsvetomir Tsonev и Svetla Kasabova от Фондация Въздигане, които популяризират българското и ни правят горди с нашата история.
10 от децата в края на урока чрез томбола получиха Златни карти за вход в Исторически парк, който отваря врати през 2019 г. Днес срещите с топ имената на световния тенис на кортовете в Албена продължават.
Руслан ЙОРДАНОВ





 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди