изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-28 @ 02:08 EET
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ – ЛАУРЕАТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОРУМ „ОДАРЕННЫЕ ДЕТИ“ В РУСИЯ    
Култура
Добричкият млад автор и поп-изпълнител Александър Петров се завърна от  участие в XXI Международен Московски форум „Одаренные дети“. Той бе поканен като гост-участник на тържествената церемония по награждаването на лауреатите, която бе на 19 май 2018 година в Колонната зала на Дома на съюзите. Поканата бе получена чрез препоръка на председателя на Славянска академия г-жа Елка Няголова. Форумът е под патронажа на Администрацията на президента на Руската федерация, Държавната Дума на Руската федерация, Префектура ЮИАО гр. Москва. Девизът на форума тази година бе „Нито един ден без добро дело“.Тридневната програма бе натоварена. Александър Петров, заедно с Виктория Панайотова от Варна, изявиха певческите си таланти и на творческата поетична вечер на поетесата Елка Няголова, организирана от Съюза на писателите на Русия, Филиала на Славянска академия в Русия, библиотека „А. П. Боголюбов”, Кримската литературна гостоприемница, подкрепени от Посолството на Република България в Москва и Съюза „Приятели на България” в Синята зала на библиотеката по изкуства „Боголюбов“. Насловът на събитието бе: „Созвучье слов живых”. Представени бяха последните две книги на Елка Няголова – „Шест грама” (на български език) и „Ангел в пещере” (на руски език).  На събитието присъстваха много дипломати, ценители, най-известните представители на днешната руска поезия. Голяма част от тях поздравиха Александър за изпълнението му. Между тях бяха: В.А. Трофимов - Медногорский – композитор, лауреат на международни конкурси; Андрей Дм. Дементиев – един от най-известните руски поети на XX век; Людмила М.Снитенко – поет, преводач, председател на Център „Наследники Победы”; Владимир Г. Бояринов – председател на Съюза на писателите на Русия – Московска градска организация; Игор Мухин -  поет, композитор, член-кореспондент на Академията за поезия.


 Людмила Снитенко връчи диплома за удостояването на Александър Петров със званието „Почетен гост на Московското отделение на Петровската Академия на науките и изкуствата и лауреат на XXI Международен Московски форум „Одаренные дети““.
Александър Петров и Виктория Панайотова имаха невероятния шанс да се срещнат и запознаят с Ера Георгиевна - дъщеря на маршал Георгий Константинович Жуков, от която получиха книга за маршала с автограф.
Двамата участваха като гост-изпълнители на Тържествената церемония по награждаването на лауреатите, която бе в Колонната зала на Дома на съюзите. Залата е известна с великолепната си акустика. В нея авторски изпълнения са имали П.И. Чайковски, К. Сен-Санс, Р. Щраус, Ф. Лист, Ф.И. Шаляпин и други велики композитори и изпълнители. Лауреатите бяха над 400. На събитието присъстваха представители на Администрацията на президента на Руската федерация, на Държавната Дума на Руската федерация, членове на Руската академия на образованието, народни артисти на Русия, музиканти, педагози, известни личности от музикалния, артистичния и педагогически елит на Русия. Виктория и Александър пяха красиво и вдъхновено, с вокална култура и сценично присъствие. Те се превърнаха в любимци на публиката и специалистите, които с радост приеха изпълненията им като поздрав от България. В навечерието на визитите на Президента Румен Радев и Премиера Бойко Борисов в Москва поздравът на децата имаше значението на специален символ. 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди