изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:14 EET
В ПАСКАЛЕВО ДНЕС ЩЕ ПРАЗНУВАТ ДЕЦАТА ОТ 30 ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Новини
„Нашата мечта е да учим и да живеем заедно“ – фестивал под този наслов ще се проведе днес в читалище „Димитър Минчев“ в добричкото село Паскалево. Празникът ще събере децата от 30-те детски градини в община Добричка, които участват в проект на общината „Детска академия за толерантност“.


Дейностите по проекта са насочени към подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на деца в неравностойно положение.В различните дейности и инициативи са обхванати над 650 деца, предимно от ромски произход, като е поставен акцент върху допълнителните занимания по български език. Във всичките детски градини на територията на общината са създадени детски ателиета по изкуствата и на фестивала днес малчуганите ще се представят с песни, танци и драматизации на любими приказки.
Откриването на фестивала е от 10.00 ч. Проектът е на стойност 472 000 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщава кореспондентът на Радио Варна в Добрич Петранка Божкова.
Фестивалът ще вдигне завеса със стихотворението "Българско дете", което ще изпълни Диляна Марева от детската градина в Стожер. Момичета от забавачницата ще танцуват под звуците на композицията на Бетовен "На Елиза".На фестивалната сцена децата от Дончево ще тропат "Добруджански ръченик", а от Божурово ще покажат "Моряшки танц". Творческите ателиета на академията в Плачидол, Карапелит, Котленци, Долина и още редица села ще се представят с песни,стихове, театрални драматизации. В Паскалево ще бъде подредена и обща изложба от творби на приложните изкуства, съобщава БТА.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди