изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:50 EEST
Премиерите Борисов и Медведев обсъдиха възможностите за задълбочаване на икономическите отношения    
По света
Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха на среща в Москва задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта. Дмитрий Медведев подчерта, че в последните години партньорството между двете страни се активизира. "Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество", каза руският премиер.



Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. "Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна", допълни Бойко Борисов.
На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.
По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл. http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди