изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:24 EET
СВЕТОВЕН ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА    
ОбразованиеНа 28 май 2018 г. в Регионална библиотека „Дора Габе“ учениците от II г клас на СУ „Димитър Талев“ с класен ръководител Красимира Хинева проведоха поредното занимание по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в изпълнение на договор с Министерството на културата.


По повод предстоящия Световен ден на околната среда, който тази година е под мотото „Да победим замърсяването с пластмаси“, библиотечен специалист от сектор „Работа с деца“ представи тематична презентация и разказа какви са мотивите за отбелязването на този ден, за заплашителното нарастване на производството на пластмаса и нейното всекидневно използване в бита, както и за замърсяването, което то причинява на околната среда и най-вече на океаните и моретата.


Малчуганите научиха колко години са необходими за разграждането на пластмасата, как тя нанася вреди на морските обитатели и микроорганизмите, както и как правилно да я събират за последващо преработване. Учениците отговаряха на въпроси и дискутираха как човешката дейност спомага за замърсяването на въздуха и горите, как можем да пестим енергия и защо е толкова важно боклукът да се изхвърля на правилното място.
В края на срещата малките еколози проследиха и фотографираха развитието на своите растения, положиха необходимите грижи за техния по-бърз растеж и отново почистиха детската  площадка пред Ритуална зала – Добрич.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди